Yeni Zelanda’daki cami katliamını gerçekleştiren Brenton Tarrant’ın 2016 yılında 43 gün boyunca Türkiye’de bulunduğu ortaya çıkmıştı.
Katliamı gerçekleştirdiği silahında ve yayımladığı manifestoda Türklere tehditler bulunan saldırgan Tarrant’ın 1720 Mart 2016 ve 13 Eylül25 Ekim 2016 tarihleri arasında olmak üzere, toplam 43 gün Türkiye’de ne yaptığına dair bazı iddialar gündeme gelmeye başladı.
Türk istihbaratı, Tarrant’ın Türkiye’de kimlerle görüştüğü ve neler yaptığını araştırıyor.
Odatv’de yer alan habere göre; Brenton Tarrant’ın İzmir’de Hıristiyanlar için kutsal olan bölgeye gelerek hacı olduğu iddia ediliyor.
İzmir’de Hıristiyan radikal sağcı yapılarla da görüşen Tarrant’ın, kentte yaptıkları mercek altına alındığı ileri sürülüyor.
Tarrant’ın, 25 yıldır Türkiye’de görev yapan ve 2016 Aralık ayında tutuklanan Rahip Andrew Brunson’la görüşüp görüşmediği de incelenen konular arasında. Brunson İzmir Alsancak’taki Diriliş Kilisesi’nde görev yapıyordu.
Brunson, eşiyle birlikte 23 yıl boyunca Türkiye’de yaşamıştı. Ekim 2016’da sınır dışı edilmek üzere gözaltına alınmış ve Aralık 2016’da da FETÖ’ye üye olmak suçlamasıyla tutuklanmıştı. Yargılamanın sonunda tahliye edilen Brunson ülkesi ABD’ye dönmüştü.
https://www.abcgazetesi.com/yenizelandasaldirganininrahipbrunsonilebaglantisimivar3449
Dilipak: Coronavirüs'e karşı en iyi korunma yolu kenevir132 izlenme
Esenyurt kayyumundan İBB hizmetine çöküş! İBB'nin ücretsiz ders atölyesini kapatmıştı6 izlenme
Türkiye Sarıkamış şehitleri için yürüdü163 izlenme
Öğretim üyesi zamları protesto eden vatandaşlara hakaret etti! 'İt soyları, çakal soyları, şerefsizler, vatan hainleri'45 izlenme
TÜRGEV’in külliyesinde ilk faz bitti75 izlenme
15 Temmuz şehitleri için toplanan 309 milyon TL nerede?158 izlenme
Ekrem İmamoğlu, meclisin çatı kararını veto etti!42 izlenme
Diyanet yetkilisinden Filenin Sultanları hakkında skandal sözler!52 izlenme