İğneden ipliğe her şeye gelen zam, dar gelirliyi çıkmaza soktu. Vatandaş, çoluk çocuğunun boğazından ayda bir de olsa kırmızı et geçsin diye son çare olarak Et ve Süt Kurumu satış noktalarının önünde uzun kuyruklar oluşturmaya başladı. Kasapların yanından dahi geçemeyen halk, biraz daha ucuz olduğu için burayı tercih ediyor. Ancak artık burası da ucuz değil. Çünkü 21 Mart'ta Et ve Süt Kurumu'ndaki (ESK) kırmızı ete yüzde 48 oranında zam geldi.

SABAH 8'DE KUYRUK VAR
ESK Genel Müdürü Osman Uzun'un ise, “Çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık” açıklaması ile dikkat çekti. Tepki çeken Uzun'un sözleri üzerine SÖZCÜ muhabiri, İstanbul Beylikdüzü'nde saat sabah 8.00'den itibaren sıraya girmeye başlayan vatandaşa mikrofon uzattı. Soğuk havaya rağmen kuyrukta beklemek zorunda kalan yurttaşlar hem düştükleri hale hem de Uzun'a isyan etti.

Ayşegül Yılmaz: Çok saçma bir açıklama. Talep artınca mı fiyatlar artıyor? Halkın alım gücü düştüğü için insanlar nerede ne ucuzsa onun peşine düşüyor.

Alim Çoban: Saat 8'de girdim sıraya. Son 23 aydır buraya geliyorum. Öncesinde kasaptan alabiliyordum. Fiyatlar daha uygun diye geliyorum. Zam geldiğini bilmiyordum. Burada da kıymanın kilosu 83 mü olmuş? Hiç beklemeye değmez…

Gülhan Özgün: Bir kilo kıyma için bekliyoruz. Açıklama yanlış. Gelmeyelim mi o zaman? Kuyruk yapmayalım mı? Ne yapalım? Ramazan geliyor,
ne yiyeceğiz?

İsmail Topçu: 5 kuruş aşağı alacağız diye sabahın köründe soğukta geliyoruz. Boş konuşuyorlar. Geçinemiyoruz. Emekli parasını alıp götürdüler köküyle.

Musa Türker: Önceden açılmasına yarım saat kala geliyordum, şimdi 1 saat kala geliyorum. İşe güce gideceğiz, mecburen erken geliyoruz. Böyle bekliyoruz.

Nihat Yürekçi: Cama yazmışlar, ‘Ayın 21'inde fiyatlar güncellenmiştir' diye ama zamdan haberim yoktu. Ramazan'ın başında bir zam daha gelir böyle giderse.

Saki Ekmekçi: Bize bunu yaptıranlar utansın. İnsanlar keyif olsun diye kuyrukta beklemiyor. Rahatsız oluyor beyefendi ama insanlar ihtiyaçtan geliyor.
Yılın ilk 5 ayında 47 bin 128 esnaf kepenk kapattı!36 izlenme
Enkazda babasından hatıra eşyaları arayan depremzedeye İHA muhabirinden skandal sözler! ‘Ararken çekelim ağlıyorsunuz ya…’45 izlenme
BİM ve A-101 hakkında suç duyurusu: Çocuklar için dikkat...409 izlenme
'Salgında dünyaya kamyon çarptıysa Türkiye’ye motorsiklet çarptı' diyen damat bakana cevabı vatandaş verdi!107 izlenme
Erdoğan'ı kara kara düşündürecek anketin sonucu çıktı20 izlenme
İran'dan savaşın dengesini değiştirecek saldırı! ABD'nin en büyük savaş gemisi USS Abraham Lincoln'e füzeleri fırlattı! "Menzile girince vuracağız" demişlerdi48 izlenme
Kahramanmaraş Pazarcık'ı bu kez de fırtına vurdu: Bir kişi hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı55 izlenme
Sahibinden satılık 150 bin tarla16 izlenme
‘Atatürk’ ismi kaldırılmıştı, o stadyumu bakın kim yapmış
Bunları her veli bilmeli ! 3 dakikada hap gibi İmam Hatip gerçeği !
Erdoğan’ın memleketinde isyan var! Hemşehrileri "Şirket resmen köyü terk edin diyor"
Yardımlar yol kenarına atıldı, depremzedeler uygun kıyafet aradı