Samsun'da yeni yılın ilk gününde bir zincir marketin şubesinde müşterilerin kestane alışverişinde fiyat skandalı yaşandı. Etiket fiyatı 138 lira olan kestanelerin kasada 169 lira olarak işlendiği görüldü.
Kasada yaşanan 31 liralık fiyat farkı müşterilerin tepkisine neden oldu. Kestaneyi 138 liradan aldıklarını düşünen müşteriler, kasada fiyatın yükseldiğini fark edince duruma itiraz etti. Mağaza çalışanları, etiket değişikliğini unuttuklarını belirtti ve zammın yılbaşıyla birlikte uygulanmaya başlandığını ifade etti.
Tüketiciler, etiket fiyatı ile kasadaki fiyatın aynı olması gerektiğini hatırlatarak durumu mağaza çalışanlarına iletti. Ancak çalışanlar, yeni fiyatların etiketlere henüz yansıtılmadığını ve en kısa sürede düzeltileceğini söyledi.
Ticaret Bakanlığı'nın 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 77'nci Maddesi uyarınca, rafkasa fiyat farklarında satıcıya ürün başına 2 bin 172 lira ceza uygulandı. Skandalın ardından yetkililer, etiket değişikliği yaparak sorunu çözmeye çalıştı.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: 19.761 yeni vaka tespit edilirken, 51 kişi hayatını kaybetti, 7.108 kişi sağlığına kavuştu!42 izlenme
18 günde jet iddianame: Tunç Soyer ve CHP İl Başkanı'na 45 yıla kadar hapis istemi15 izlenme
Yenidoğan çetesi mağduru annenin anlattıkları kan dondurdu: 'Bebeklerin çığlıklarını unutamıyorum'47 izlenme
Emniyet’te 7 yıl sonra ‘FETÖ’ operasyonu! 445 polis açığa alındı28 izlenme
Canan Kaftancıoğlu'ndan flaş açıklamalar!63 izlenme
AKİT yazarı eski AKP'li vekil kadın cinayetlerini durdurmak için çabalayanlara hakaret etti!158 izlenme
Sermayeyle iktidar bu ülkeyi soyuyor: "Tek kuruş dahi vergi vermiyorlar"18 izlenme
Vatandaşlardan yoğun talep var! Reşat altın 104 yıl sonra yeniden basıldı36 izlenme
Seçim sonrası ekonomiyi neler bekliyor?
Denizde yüzerken eliyle 6 kiloluk levrek yakalayan vatandaşın videosu tartışma konusu oldu: Balık yakalanmış gibi değil de teslim olmuş gibiydi!
İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturmasında adı geçen iki belediye başkanını görevden uzaklaştırdı
Erdoğan'dan jet geri adım! 'İsteyen herkesin yurtdışına parasını çıkarma hakkı vardır'