Tarihçi yazar Sinan Meydan, yaşanan sığınmacı akını sonucu ülkemizde hızla artan Arap nüfusuna dikkat çeken bir mesaj paylaştı. Son 10 gününde çeşitli kentlere gittiğini belirten Meydan, ülkemizin istila edildiğini ve kent merkezlerinde Türkçe'den daha çok Arapça konuşulduğunu söyledi.
Wilson İlkelerinden Sevr Antlaşması'na; Misakı Milli'den Lozan'a; Adalar, Batı Trakya ve Musul'dan Hatay'ın anavatana katılmasında demografinin etkili olduğunu hatırlatan Meydan şu ifadeleri kullandı:
"Son 10 gündür çeşitli söyleşiler için çeşitli kentlere gittim,gidiyorum, gözlemim şu:Türkiye sessiz değil, olabildiğince seslice istila ediliyor; kentlerin merkezleri yabancılar tarafından ele geçirilmiş gibi, Türkçeden çok Arapça duyuluyor. Bazı yerlerde demografi değişmiş bile."
Meydan, paylaşımını 20 Ekim 1921'de Fransızlar ile imzalanan Ankara Anlaşması'nın 7. maddesini hatırlatan "Tarihten ders almak! Konu: Demografinin Önemi" başlıklı yazısını anımsatarak yaptı.
Ankara Anlaşması'nın 7. maddesinde şöyle deniliyor:
"İskenderun Bölgesi (Hatay) için özel bir idare usulü tesis olunacaktır. Bu mıntıkanın Türk ırkından olan ahalisi kültürlerinin inkişafı için her türlü teşkilattan faydalanacaklardır. Türk lisanı orada resmi dil olacaktır."
Yeniçağ
İngiltere Merkez Bankası faizi 13 yılın zirvesine çıkardı24 izlenme
Sedat Peker sessizliğini Minguzzi ile bozdu11 izlenme
AKP’li başkandan skandal Rahşan Ecevit paylaşımı!112 izlenme
Kulis: Hafize Gaye Erkan 18 gündür ABD'de31 izlenme
Faize 10 ayda 268 milyar lira gitti!31 izlenme
"Yerli ve Milli" diyerek savunma yapan Fadıl Akgündüz'e ceza yağdı36 izlenme
CHP'nin yardım kolileri koronavirüs bahanesiyle engellenirken, MHP'ye serbest bırakıldı!35 izlenme
AKP'li belediye başkanından itiraf gibi sözler! "CHP’li birine mi ihale vereyim?"39 izlenme