Buna göre, şubat ayında 1225 şirket kapandı ve yılın ilk iki ayında toplam 2 bin 871 şirket kapanmış oldu. 2022’nin ilk 2 ayında ise toplam 1894 şirket kapanmıştı.
Bir önceki aya göre kapanan şirket sayısı yüzde 24,8, kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 37,1 ve kapanan kooperatif sayısı yüzde 41,3 azaldı.
Yıllık bazda bakıldığında ise, şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre kapanan şirket sayısı yüzde 52,4, kapanan kooperatif sayısı yüzde 42,4 arttı. Kapanan gerçek kişi ticari işletme sayısı ise yüzde 20,4 azaldı.
KURULAN ŞİRKET SAYISI AYLIK YÜZDE 33,5 AZALDI
Kurulan şirket sayısına bakıldığında ise, Şubat 2023'te, Şubat 2022'ye göre kurulan şirket sayısının yüzde 3,8 ve kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısının da yüzde 15,7 azaldığı görüldü. Kurulan kooperatif sayısı ise yüzde 51,1 arttı.
Bir önceki aya göre kurulan şirket sayısı ise yüzde 33,5, kurulan gerçek kişi ticari işletme sayısı yüzde 27,6 ve kurulan kooperatif sayısı yüzde 5,4 azaldı.
EN ÇOK KAPANMA TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETTE
TOBB verilerine göre, Şubat 2023'te şirket ve kooperatiflerin 3 bin 243'ü ticaret, 1.339'u imalat ve 1.330'u inşaat sektöründe kuruldu.
Şubat 2023'te kurulan gerçek kişi ticari işletmelerinin; 612'si toptan ve perakende ticaret motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 554'ü inşaat, 191'i imalat sektöründe yer aldı.
Bu ay kapanan şirket ve kooperatiflerin; 368'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 175'i imalat, 147'ü inşaat sektöründe yer alırken; bu ay kapanan gerçek kişi ticari işletmelerinin 715'i toptan ve perakende ticaret, motorlu taşıtların ve motosikletlerin onarımı, 296'sı inşaat, 208'i imalat sektöründe yer aldı.
KRT
2022'de Bulgaristan'da en çok arananlardan birinin "altın gramı kaç lira" olduğu ortaya çıktı49 izlenme
Deprem bölgesindeki yurtta şampuan kullanan itfaiye erinden duygulandıran hareket48 izlenme
14 yaşındaki çocuğu taciz eden taksiciye meydan dayağı!34 izlenme
İktidar içerisindeki kavga ayyuka çıktı! Özgür Özel Akın Gürlek belgelerinin AKP içinden geldiğini açıkladı10 izlenme
Meslek liselerinden üretime 1 milyar 349 milyon TL'lik katkı31 izlenme
40 milyar dolarlık ticaret ateş hattında!43 izlenme
Türkiye değil, soygun yüzyılı43 izlenme
İstanbul'da mahalleliden uyuşturucu satıcısına meydan dayağı!38 izlenme
AKP 65 yıllık camiyi yıktırdı! Taş üstünde taş kalmadı, 40 hane camisiz kaldı!
Murat Kurum ve Ekrem İmamoğlu'nun sosyal medya hesaplarında büyük fark
Acun'un Bakan Soylu'dan ricası sosyal medyayı salladı 'Bağışlar lütfen depremzedeler için kullanılsın !'
13 yaşındaki çocukların ekonomi isyanı! 'Şimdi buradan çevir bir genci, bir tanesi mutluysa ben hiçbir şey bilmiyorum!'