Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, özellikle yaz aylarında büyük yoğunluk yaşanan Milas Bodrum Havalimanı için 2015’te ihalesi yapılan, 2017’de tamamlanan kule binası daha beş yıl bile dolmadan “onarıma” giriyor. Kamu kurumu olan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) kule binasının güçlendirilmesi ve onarım işleri için yeniden ihaleye çıktı. Kule inşaatında süreç şöyle işledi: DHMİ, Milas Bodrum Havalimanı Teknik Blok ve Kule Yapımı için Mayıs 2015’te ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyet 10.6 milyon TL’ydi. İşe başlama tarihi Ekim 2015, bitirme tarihi de Mart 2017 olarak belirlendi.
REFERANS GÖSTERDİ
İhaleyi Türkseven Turizm İnşaat ve Tic. A.Ş kazandı. Firmanın internet sitesinde, tamamlanan projeler içerisinde 5 Ocak 2018 tarihiyle birlikte Bodrum Milas Havalimanı Teknik Blok ve Kulesi’nin fotoğrafı da yer aldı. Firma bu projeyi referansları içerisinde de gösterdi. Kulenin yapım süreci DHMİ’nin faaliyet raporlarında da yer aldı. DHMİ’nin 2015 ve 2016 faaliyet raporlarında, kulenin belirlenen sürede tamamlanıp hizmete verilmesinin planlandığı belirtildi. 2017 raporunda ise teknik blok ve kulenin tamamlandığına dikkat çekildi. Ancak 2017’de tamamlanan kule için önceki gün yeniden ihale yapıldı.
ESKİ BİNAYA DÖNÜŞ
2017’de tamamlanan kulede zaman içerisinde meydana gelen küçük çaplı depremler nedeniyle çatlaklar oluştuğu da iddialar arasında yer alıyor. Bu da kulenin ne kadar dayanıklı olduğu sorusunu gündeme getirdi. Yeni kule çok fazla kullanılamadan yeniden eski kule binasına dönüldü. Ayrıca bu kadar kısa bir sürede onarıma girecek hale gelen binanın teslim alınma sürecinin nasıl işlediği de yanıt bekleyen sorular arasında bulunuyor.
Alevler içindeki İzmir'de Bakanlıktan belediyeye uçak reddi39 izlenme
Mustafa Sönmez'den Torunlar Holding'in patronuna sert tepki! "Er geç yargı önüne çıkarılacaksınız"163 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Hz. Hüseyin’e ağlayanlardan olup, Yezid gibi davrananlardan da değiliz"54 izlenme
Türk fındığında kriz: Nutella alımları durdurdu26 izlenme
Flaş gelişme! 10 emekli amiralin gözaltı süresi uzatıldı89 izlenme
Eski AYM Başkanı Haşim Kılıç'tan ‘mutlak butlan’ yorumu: 'Kapatılsaydı daha iyi olurdu, çok daha ağır bir kararla karşı karşıya kaldık’25 izlenme
Avcılar halkı gözaltındaki Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için yürüdü34 izlenme
Ankara'da yine müzisyene saldırı! MS hastası sanatçı yoğun bakımda59 izlenme