980 milyon TL'lik 2022 yılı bütçesi açık veren ve yılın ortasında yaklaşık 3 milyar TL'ye çıkaran ve sık sık arsa satışları ile gündeme gelen AKP'li Başakşehir Belediyesi, 6 Temmuz 2022 günü “Güvercintepe Kapalı Pazar Yeri ve Katlı Otopark” yapımı için ihaleye çıktı.
21 MİLYON TL DAHA FAZLA TEKLİF VERDİ
Sözcü'de yer alan habere göre belediye, ihalenin yaklaşık maliyetini 273 milyon 392 bin 726 TL olarak hesapladı. İhale, yaklaşık maliyetin üstüne çıkarak 21 milyon TL daha fazla teklif veren Makro Yol Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne verildi.
Şirket ile belediye arasında 19 Eylül günü 294 milyon 500 bin liralık sözleşme imzalandı. 33 bin 800 metrekarelik inşaatın 700 günde tamamlanması planlanıyor.
AKP İLÇE BAŞKAN YARDIMCISI
Makro Yol A.Ş'nin sahipleri Trabzonlu Selim Özderya, Dursun Ali Özderya ve Mustafa Özderya. Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Dursun Ali Özderya, AKP Trabzon Ortahisar İlçe Başkanlığı'nda ekonomi işleri başkanı ve ilçe başkan yardımcısı.
Şirket, Başakşehir Belediyesi'nden daha önce de yüksek bedelli inşaat ihaleleri aldı. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen 239.9 milyon liralık “Başakşehir Genelinde Yol ve Çeşitli Sanat Yapıları Yapılması” ihalesini, 2021 yılında düzenlenen 57 milyon liralık yol inşaatı ihalesini Makro Yol şirketi kazanmıştı. Aile şirketi, Türkiye genelinde kamu tarafından açılan bir çok inşaat ihalesini de alıyor.
Antep fıstığı alan oğlunu fırçaladı: "Antep fıstığı yiyecek adam mıyız? Kaç para verdin la buna?"30 izlenme
AKP'nin 'gizli' erken seçim planı mı var?81 izlenme
YSK oy kullanacak seçmen sayısını açıkladı40 izlenme
Esnaftan elektrik zammı protestosu! "Dayanamıyoruz"41 izlenme
Milli Piyango peşkeşi: İngiliz Ernst&Young'a yetki verildi62 izlenme
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Yeni bir savaşın çıkması çok muhtemel24 izlenme
Türkiye'den Tahran ve İsfahan'a giden THY uçakları geri çağrıldı31 izlenme
Naci Görür'den Amasya'daki depremler hakkında açıklama: "Bu fay en fazla yediye varan deprem üretiyor"22 izlenme
Sel felaketinde suçu vatandaşlara atan AKP, bu videoya ne diyecek?
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 1.858 yeni vaka tespit edilirken, 7 kişi hayatını kaybetti, 1.511 kişi sağlığına kavuştu!
Yüzlerce polis Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi!
AKP'nin pandemi yardımlarıyla ilgili çok çarpıcı iddia! "Bütçe artıya geçtiği halde ölümcül bir salgın ile boğuşan millete yardım edilmiyor"