'Kur Korumalı Mevduat(KKM)'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasından 6 ay sonra Türk Lirası, döviz karşısında KKM'nin açıklandığı günlerdeki durumuna geri döndü.
Euro kuru 17,25'ten işlem görürken dolar kuru ise 16 TL seviyesinde. Halk TV Muhabiri Dilan Alp ise bugün Kapalıçarşı'da ayaklı borsada piyasanın nabzını tuttu.
Alp, 23 Eylül 2021'de Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar kuru 8,74'e yükseldiği sıralarda Kapalıçarşı'da bir vatandaşa mikrofon uzatmış ve vatandaş, "Döviz artışını bekliyordum. 8.80'ini bulursa bozacağız. Sabah 6'dan beri bekliyoruz. Merkez Bankası'nın faiz indirimini kâr yapmak için bekliyorduk. Biz düşüreceğini biliyorduk. Cumhurbaşkanı söylemişti. Çünkü faize karşı faiz haram olduğu için bankaya yatırmıyoruz. Dolar'a Euro'ya koyuyoruz. O yüzden al sat yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Bugün, Alp aynı vatandaşa tekrar mikrofon uzattı. Vatandaş bu sefer, "Şu anda dolar bozdurmayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce hükümet bizi çarptı, herkesi çarptı. En çok da dini bütün insan kesimi çarptı. İnandığımız faiz haram olduğu için, biz kesinlikle şey olmayacak diye düşündük ama hepimizi çarpınca hepimiz şapa oturduk" dedi.
Doları bozdurmak için 30 TL seviyesine gelmesini beklediklerini ifade eden vatandaş Dilan'ın 'Kur korumalı mevduata geçmediniz mi?' sorusu üzerine ise, "Onlar hikaye kimse yemiyor o numaraları" dedi.
Vatandaş ayrıca, "Şu anda piyasa allak bullak, kimin ne yaptığı belli değil. Kimseye şu an güven olmaz ne hükümete, ne muhalefete" şeklinde konuştu.
22 yaşındaki genç kendini asarak intihar etti!
Erdoğan'ın sorusuna AKP'liler cevap vermedi
Ramazanda etin fiyatını sabitlemişlerdi: Et ve Süt Kurumu et gönderemedi
Erdoğan'ın destekçilerinin soğan ekmek kombinasyonu, soğan fiyatları artınca yerini ekmek suya bıraktı: "Gerekirse suya banıp ekmek yeriz"
İmamoğlu'ndan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat’ın tutuklanmasına tepki: "İstanbul'da 3 kez yenen bu birliktelik onun canını yaktı"
AKP'li belediye başkanı silahlı baskın yaptı iddiası! Erdoğan rozetini takalı daha bir yıl oldu
Devran dönünce…
AKP'li vekil Ayşe Böhürler'in dünyadan haberi yok! Tutuklu CHP’li başkana ‘AKP’ye hoş geldin’ dedi!
Çalışma ve Sosyal Bakanı Vedat Bilginden 3600 Ek Gösterge Açıklaması Mayıs Ayı Sonunda Açıklama Yapacağız
Kadına şiddete karşı mücadele gününde polis şiddeti!
İBB’nin imar yönetiminde değişiklik
Göç İdaresi Başkanlığı'dan açıklama: 110 bin düzensiz göçmen sınır dışı edildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki metrolara yönelik sabotajlar devam ederken metroda yine şüpheli bir olay yaşandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 1 Mayıs Mesajı