'Kur Korumalı Mevduat(KKM)'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmasından 6 ay sonra Türk Lirası, döviz karşısında KKM'nin açıklandığı günlerdeki durumuna geri döndü.
Euro kuru 17,25'ten işlem görürken dolar kuru ise 16 TL seviyesinde. Halk TV Muhabiri Dilan Alp ise bugün Kapalıçarşı'da ayaklı borsada piyasanın nabzını tuttu.
Alp, 23 Eylül 2021'de Merkez Bankası'nın faiz düşürme kararı sonrası dolar kuru 8,74'e yükseldiği sıralarda Kapalıçarşı'da bir vatandaşa mikrofon uzatmış ve vatandaş, "Döviz artışını bekliyordum. 8.80'ini bulursa bozacağız. Sabah 6'dan beri bekliyoruz. Merkez Bankası'nın faiz indirimini kâr yapmak için bekliyorduk. Biz düşüreceğini biliyorduk. Cumhurbaşkanı söylemişti. Çünkü faize karşı faiz haram olduğu için bankaya yatırmıyoruz. Dolar'a Euro'ya koyuyoruz. O yüzden al sat yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.
Bugün, Alp aynı vatandaşa tekrar mikrofon uzattı. Vatandaş bu sefer, "Şu anda dolar bozdurmayı düşünmüyorum. Çünkü daha önce hükümet bizi çarptı, herkesi çarptı. En çok da dini bütün insan kesimi çarptı. İnandığımız faiz haram olduğu için, biz kesinlikle şey olmayacak diye düşündük ama hepimizi çarpınca hepimiz şapa oturduk" dedi.
Doları bozdurmak için 30 TL seviyesine gelmesini beklediklerini ifade eden vatandaş Dilan'ın 'Kur korumalı mevduata geçmediniz mi?' sorusu üzerine ise, "Onlar hikaye kimse yemiyor o numaraları" dedi.
Vatandaş ayrıca, "Şu anda piyasa allak bullak, kimin ne yaptığı belli değil. Kimseye şu an güven olmaz ne hükümete, ne muhalefete" şeklinde konuştu.
Edirne’deki okulda tedbirsizlik iddiası! Öğretmen apar topar götürüldü!
Turkcell Atatürk’ün adını anmadı tepki yağıyor!
CHP'li vekilden Ali Erbaş'a istifa çağrısı! "Atatürk’e lanet okumak ihanet değilse cehalettir"
‘Yandaşın yalanları’ şikâyete neden oldu
THY'den yüzde 81'lik zam!
İBB'nin "Cumhuriyet ve Gençlik Buluşmaları" etkinliği, hedef gösterildi, kaymakamlık iptal etti
Lise, MYO, üniversite... Milyonları ilgilendiriyor: Staj sigortası mağdurlarından EYT açıklaması
AKP'li patronun şirketine üç yılda 632 milyonluk iş
Bakan Işıkhan'dan 'asgari ücret ne kadar olacak?' sorusuna yanıt
Danıştay onayladı: Bilecik’te 120 futbol sahası kadar tarım alanı yok edilecek