Orman işletmesi kesim ekibine direnen köylüler, ormanı korumak için çadır kurarak nöbet tutmuştu. Orman tahsis iznine açılan davada ise mahkeme hakiminin avukata hakaret etmesi ve maden yönetmeliğinin değiştirilmesi gibi ilginç olaylar yaşandı.
17 Temmuz 2021’de şafak baskını ile ormana giren orman işletmesi kesim ekibi, 30 ağaç kestikten sonra köylülerin direnişiyle karşılaştı. Köylüler, Akbelen Ormanı’nı korumak için orman içine çadır kurarak 24 saat nöbet tutmaya başladı. Köylüler, ormanın doğal yaşamı, su kaynakları ve iklimi koruduğunu, madencilik faaliyetlerinin ise çevreye zarar vereceğini savunuyor.
Orman tahsis iznine açılan davada ise hukuksal süreçte skandal olaylar yaşandı. Birinci bilirkişi keşfinde mahkeme hakimi, köylülerin avukatına “ruh hastası” diyerek hakaret etti. Avukatların bu hakareti tutanak altına alıp itiraz etmesi üzerine bilirkişi keşfi iptal edildi. İkinci bilirkişi keşfinden bir gün önce ise maden yönetmeliği değişikliği Akbelen davasına bir müdahale olarak görüldü. 28 Şubat gece yarısı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelik değişikliğine göre, kamu yararı gerekçesiyle tapuda kayıtlı olan zeytinliklerde madencilik yapılmasının önü açıldı.
Yeniçağ
İBB’den ’13 milyonluk fatura’ açıklaması
7 tane ineğini kestiren çiftçi: "7 tane ineğimi kestirdim. Yem alamadım yem... 30 lira mazot, ne yapacağız biz? Öldük artık. Kurtar bizi Meral Abla kurtar!"
Pandora'nın Kutusu açılıyor! Sedat Peker ifşa etti, Sezgin Baran Korkmaz ne dedi?
Mansur Yavaş: "Gökçek ve ailesi yakalanıp ifade vererek hapse atılıp mahkum edilmedikçe Türkiye’de hiç kimse adaletten bahsedemez!"
Bu devirde böyle baban olacak!
Ensar'ın etkinliğinin ihalesi Ensar'a: AKP’li İBB’den bir milyon TL!
Kılıçdaroğlu Erdoğan’a dava açıyor!
Mahfi Eğilmez’den çarpıcı değerlendirme: "Türkiye’de emeğin karşılığı açlık sınırının altında!"
Şarbona yakalanan hasta konuştu: Et yemedim, temas ettim
Bahçeli'den erken seçim açıklaması: "Yalan ve yaygara"