Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 sanık hakkında yakalama kararı vermesi üzerine, sanıklar arasında bulunan dönemin Genelkurmay Harekat Başkanı emekli Orgeneral Çetin Doğan (81), Muğla'nın Bodrum ilçesindeki villasından korumaları eşliğinde Bodrum Adliyesi'ne adliyeye gitti.
Savcıya ifade verdiği belirtilen Doğan adliye çıkışı yaptığı açıklamada, "Sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun bir sonu gelecek. Sanırım ki bu yüz karası bir şey" dedi.
Müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan Çetin Doğan tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.
NE OLMUŞTU
Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında cezası kesinleşen emekli generallerin rütbelerinin sökülmesi talebiyle Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı'na yazı gönderdi.
Mahkeme ayrıca Ahmet Çörekçi, Aydan Erol, Cevat Temel Özkaynak, Çetin Doğan, Çetin Saner, Çevik Bir, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri, Hakkı Kılınç, İdris Koralp, İlhan Kılıç, Kenan Deniz, Vural Avar ve Yıldırım Türker'e ait kesinleşme şerhlerini, Genelkurmay Başkanlığı'na ve Milli Savunma Bakanlığı'na iletti.
Yazıda, "Kesinleşen karara göre 1632 sayılı Askeri Ceza Kanunu'nun 30 ve 31'inci maddelerine göre gereğinin yapılarak infazından mahkememize bilgi verilmesi hususunda gereği rica olunur" denildi.
Söz konusu maddeler kapsamında emekli generallerin rütbelerinin alınarak, TSK ile ilişiklerinin kesileceği belirtildi.
https://www.aykiri.com.tr/81yasindakicetindogantutuklanarakcezaevinegonderildi/13595/
Diyanet, SMS ile boşanma fetvası verirken bilim insanları, kanamayı 15 saniyede durduran krem geliştirdi!298 izlenme
Rasim Ozan'ın eşinden dikkat çeken paylaşımlar! "Sıra size de gelecek..."19 izlenme
193 milyonluk 'AVM Gar' projesi durduruldu67 izlenme
Türkiye enflasyonda Avrupa birincisi oldu50 izlenme
Sinan Ateş dosyasında savcı Ayhan Ay’ın yetkileri kaldırıldı56 izlenme
Erdoğan'ın 'sürtük' hakaretine tepkiler dinmiyor!69 izlenme
Buffett 19 milyon doları gözden çıkardı49 izlenme
Bayram ikramiyesinde emeklilere kara haber: "Her emekliye aynı para yatmayacak!"26 izlenme
AKP'li belediyelerden ihale kıyağı: Gençlik Kolları üyesine 24 milyon TL akıttılar
Elektrik faturanız bu tutarın üstündeyse dikkat! Uyarı mesajları atılmaya başlandı, destekler kesilecek
RTÜK, Atatürk'e yönelik hakarete sessiz kaldı, şikâyetleri görmezden geldi!
Kent lokantalarında “askıda yemek” uygulaması