Rusya'nın Ukrayna işgali ikinci aya girerken Rus ordusunun savaşta beklediği başarıyı sağlayamadığı yönünde değerlendirmeler gelmeye devam ediyor.
Emekli ABD'li komutan Kevin Ryan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın zamanda Ukrayna işgalini bitirmek zorunda kalacağını söyledi. ABD haber sitesi Business Insider'a konuşan Ryan, Putin'in işgalin ilk bir ayında başlıca askeri hedeflerine ulaşamadığını, başkent Kiev'i ve diğer büyük kentleri ele geçiremediğini, Rus ekonomisinin Batı'nın yaptırımları nedeniyle çöktüğünü anlattı.
“PUTİN’İN BAŞKA ŞANSI YOK”
Daha önce Rusya'da ABD'nin savunma ataşesi olarak görev yapan Ryan, “Putin er ya da geç Ukrayna'daki savaşını sona erdirecek ve bu muhtemelen birkaç hafta içinde olacak. Bunu yapmak istemiyor ama başka şansı yok” dedi. Emekli komutan, Rus ordusunun Ukrayna'da kapasitesini tamamen kullandığını, neredeyse tüm askerlerin Ukrayna'ya gönderildiğini ama Moskova'nın savaşta başarı sağlayamadığını savundu.
Rusya'nın Ukrayna'nın tamamını ele geçirmesinin imkansız olduğunu kaydeden Ryan, “Rus yönetimi Ukrayna ordusunun kapasitesini hafife aldı” dedi. Rus ordusunun saldırılarının şiddetlenmesini beklediğini kaydeden Ryan, “Yine de Putin ordusuyla stratejik açıdan daha fazlasını yapamaz” diye konuştu. Eski ABD'li komutan, Putin'in işgali sona erdirse bile Ukrayna'dan istediği tavizleri almadan tüm güçlerini ülkeden geri çekmeyeceğini de vurguladı.
Batılı birçok askeri yetkili, daha önce de Rus ordusunun 24 Şubat'ta başlayan askeri operasyonda ağır kayıplar verdiğini ve birçok yerde Ukrayna güçleri tarafından geri püskürtüldüğünü belirtmişti.
ABD merkezli düşünce kuruluşu Savaş Çalışmaları Enstitüsü'ne göre Ukrayna ordusu son dönemde Rus birliklerini savunma konumuna geçmeye zorladı.
Kerem Kınık'ın kızının avukatı Kızılay yöneticisiymiş25 izlenme
Camide Suriyeli kadınla basılan imam hakkında soruşturma başlatıldı!717 izlenme
KKM düzenlemesi sızdırıldı: Yabancı bankaların borsa vurgunu!39 izlenme
Esnaf ‘SOS’ veriyor17 izlenme
Karpuz da dilim satılmaya başladı! 'Millet alamıyor o yüzden de dilim dilim satmak zorunda kalıyoruz'43 izlenme
Basit bir soru sordu ama Nagehan dondu kaldı ! 'Siirt seçimleri neden iptal edildi ?'13491 izlenme
Fatih camii'nin elektrikleri kesildi, aboneliği de iptal edildi!112 izlenme
Gediz Havzası'na altın madeni: 2 milyon ağaç kesilecek, içme ve yer altı suları yok olacak82 izlenme
15 Temmuz'dan 4 ay önce darbe olacağını bilen isim: "MİT Genelkurmay ve savcılar beni sorgulasın. Bildiklerimi belgeleriyle vereceğim"
CHP'li vekil isyan etti: "AFAD onay vermediği için madenci kurtarma ekipleri bölgeye gidemiyor"
Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı görevden uzaklaştırıldı
İstanbul İl Seçim Kurulu’nda sürpriz değişiklik!