Bu haftanın başında, Afganistan’ın başkenti Kabil’de yer alan Uluslararası Hamid Karzad Havalimanı’nda çıkan izdihamda bir ABD uçağının iniş takımına tutup ardından düşen iki kişiye ait cesetlerin 16 ve 17 yaşındaki yoksul erkek kardeşlere ait olduğu öne sürüldü. Afgan medyası, gençlerin annelerine bakmak için pazarlarda karpuz sattığını ve çöpten yiyecek topladıklarını belirtti.
Geçen Pazar günü Taliban’ın Afganistan’ın başkenti Kabil’i ele geçirmesinin ardından hafta başında milyonlarca Afgan havalimanında izdihama neden olmuş, çıkan arbedede 8 kişi hayatını kaybetmişti.
Paylaşılan videoların birinde, çaresiz bazı Afganların tahliye edilen bir ABD askeri uçağının iniş takımına tutunarak şehirden kaçmak için umutsuzca çabaladığı görülmüştü. Ancak daha sonra paylaşılan ve dünyayı şoke eden görüntülerde C17 uçağının havalandıktan sonra en az iki kişinin bölgedeki evlerin çatısına düşerek can verdiği yer almıştı.
“GENÇLERİN CESETLERİ AİLELERİNE TESLİM EDİLDİ”
İngiliz Daily Mail gazetesinin Afgan medyasına dayandırdığı habere göre, bu kişilerin 16 ve 17 yaşlarında olan ve başka çocuğu olmayan annelerine bakmak için Kabil’deki pazarlarda meyve satıp çöp toplayan iki erkek kardeş olduğu tespit edildi. Olayın ardından gençlerin cesetleri ailelerine teslim edildi.
Diğer taraftan, uçaktan düşenlerin kimlikleri resmi olarak bilinmiyor, ancak bir kaynak gençlerin teyzesinin komşuları olduğunu belirterek, “Şu anda gerçekten anneleri çok üzgün. ABD uçaklarına tutunurken düşen iki genç çocuk halamın komşularıydı. 16 ve 17 yaşlarındaki erkek çocukların cesetleri ailesine teslim edildi” dedi.
“HER İKİSİ DE KABİL PAZARLARINDA KARPUZ SATARDI”
Her ikisi de Kabil pazarlarında karpuz satardı. Hayatta kalabilmek ve annelerini geçindirmek için çöp bidonlarından beslenirlerdi. Annelerinin şimdi Taliban rejimi altında nasıl hayatta kalacağı hakkında hiçbir fikri yok.”
https://abcgazetesi.com/abducagindandusenikiafganinkimlikleribellioldu400732
Diyanet'in Atatürk'e alerjisi var!166 izlenme
Uluslararası piyasalara göre İBB daha prestijli! Varlık Fonu'nun alamadığı kaynağı İBB aldı!50 izlenme
Asgari ücret 4 ayda mum gibi eridi: Asgari ücretli 2.681 TL kaybetti25 izlenme
Sinan Ateş cinayetinde yeni iddialar: Cinayetten 4 gün önce Soylu'yla görüşmüş!58 izlenme
Bakan Koca corona verilerini açıkladı: Toplam vaka sayısı 270.133'e, can kaybı da 6.370'e yükseldi!93 izlenme
Canan Kaftancıoğlu: Yendik, yine yeneceğiz!104 izlenme
Coronaya yakalanan kadının öptüğü muavin ve otobüstekilerin testleri negatif çıktı!82 izlenme
24 Kasım Öğretmenler Günü'nde tablo içler acısı: Ah öğretmenim vah öğretmenim23 izlenme
TBMM önünde zeytinlik protestosu! “Madene gömülmeyeceğiz” diyerek isyan ettiler
GSS primleri silinecekti: Meclis'ten yeni gelişme
Putin: Rusya'nın Ukrayna zaferi kaçınılmazdır
Sağlık çalışanları 'Beyaz Miting' için alandaydı: "Susmuyoruz, korkmuyoruz, hiçbir yere gitmiyoruz"