CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK tarafından görevden alınan il başkanlarından olan Hakkari İl Başkanı Suzan Çakırbeyli, butlan yönetiminin kararına sert tepki gösterdi.
İl yöneticileriyle açıklama yapan Çakırbeyli, "Sözde parti sözcümüz yaptığı bir açıklamada '26 il başkanı arkadaşımızı görevden aldık' ifadesini kullandı. Örgütte hiçbir karşılığı olmayan, kurultaydan kurultaya delege avına çıkan sözde parti sözcümüzün bize yöneltmiş olduğu 'arkadaş' ifadesini asla kabul etmiyoruz. Butlancılar bizim arkadaşlarımız değiller, olamazlar." dedi.

Seçilmiş CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in yanında oldukları için görevden alındıklarını vurgulayan Çakırbeyli, görevden alınma kararının kendisi için bir onur olduğunu ifade ettiği açıklamasını şöyle sürdürdü:
"47 yıl sonra partimizi Türkiye'nin birinci partisi yapan seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in dün olduğu gibi bugün de arkasında dimdik durarak, bir milim eğilmeyerek yer aldık. Bunu butlancılar suç olarak sayıyor olabilirler ama bu Hakkari örgütü için bir şeref nişanesidir."
"Buradan butlancılara sesleniyorum: Genel merkezlerde, masa başlarında yapmış olduğunuz siyasi operasyonlarla örgütleri bitirebileceğinizi sanıyorsanız yanılıyorsunuz." diyen Suzan Çakırbeyli sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizler Genel Başkanımızın öncülüğünde sokaklardayız,
meydanlardayız, halkın arasındayız. Mücadelemizden bir milim geri adım
atmıyoruz. Koltuklara, makamlara, binalara sığınmıyoruz. Halkımızın
dertleriyle dertleniyoruz. Emekçinin, asgari ücretlinin, çiftçinin,
geleceğe umutla bakamayan gencin umudu olmaya çalışıyoruz. Bu sebeple
söylüyorum; bizler tarihin en güzel yerlerinde anılacağız ama
butlancılar tarihin ihanet sayfalarında yer alacaklar."
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ve parti yönetimine seslenen Çakırbeyli, şunları kaydetti:
"26 il başkanı olarak örgütlerimizle birlikte mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Butlancı Genel Başkanın çok kısa bir süre önce Sayın Selahattin Demirtaş için kullanmış olduğu ifadeyi asla kabul etmedik, kabul etmiyoruz. Bizler Türkiye'yi aydınlık, demokratik, çağdaş bir geleceğe taşımak için umutla, mücadeleyle, aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Ya yeni bir yol bulacağız ya yeni bir yol açacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Hakkari il örgütü her zaman olduğu gibi dimdik ayaktadır, partidedir, görevinin başındadır.
Buradan iki yıl boyunca butlandan görev medet umanlara da sesleniyorum: Sizler butlandan medet uman atanmış il memurları olarak zihinlerde kalacaksınız. Ama bizler halkın iradesiyle, örgütün ve delegelerin iradesiyle seçilmiş il örgütleri olarak hafızalarda yer alacağız."
Kendisinin ve il yönetiminin görevden alındığına dair gönderilen görevden alınma tebligatını uçak yapan Çakırbeyli, tebligatı "Hakkari'den Genel Merkez'e taahhütlü olarak, ışık hızıyla iade ediyorum." sözleriyle yere attı. (ANKA)
Nagehan Alçı CHP'nin kurultay davasının "CHP'yi zayıf tutma hamlesi" olduğunu söyleyince Fuat Uğur'la gerginlik yaşadılar
AKP'ye ve MHP'ye dokunan yanıyor: O vatandaş da tutuklandı!
AKP'nin kalesi Bağcılar'da vatandaşlar ekonomiye isyan etti! 'Üstümü bile arkaşımdan aldım!'
Özgür Özel, ifşa ettiği avukatın 'tutuklanmama nedeni'ni açıkladı
Partilerin 'potansiyeli' ortaya çıktı, CHP ile AKP arasındaki fark dikkat çekti
Gıda skandalında çığır açıyoruz! Bakanlığın listesinden zebra eti de çıktı
Sultanbeyli Kaymakamlığı’nın AKP propagandası yaptığı ortaya çıktı
19 milyon dolarlık malzeme 1 liraya satıldı, CHP'li vekil isyan etti !
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail protestosunda 9 kişiye hapis talebi
"Samimi beyanları" nedeniyle tahliye edilmişti: Hakkında tutuklama kararı verilen AKP'li müteahhit kayıp
İktidarda ikramiye muamması
AKP'li iş insanından tepki çeken paylaşım: 'Çocuk İstismarı'ndan beraat etti, polis konvoyunda gövde gösterisi yaptı!
AKP’nin oy rekoru kırdığı belediye "kovduğu işçilerin maaşını" bakın nereye verdi!
Hüseyin Baş'tan bomba dolar iddiası! "Piyasaya yerli biri tarafından 40 milyar dolar sürüldü"