Bahse konu olan iddialarla ilgili HSK’nin ilgili dairesince gerekli inceleme ve soruşturmanın başlatıldığını duyuran Adalet Bakanı Tunç, verilen izin üzerine HSK Teftiş Kurulunca müfettiş görevlendirildiğini belirtti.
"ASLA MÜSAADE EDİLMEYECEK"
Bakan Tunç sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Hakimler ve Savcılar Kurulu, Anayasa ve mevzuatımızdan aldığı yetki ile bahse konu iddiaları titizlikle araştıracak, yapılacak inceleme ve soruşturma sonucunda gerekli işlem tesis edilecektir. Somut delillerle ortaya konulan ve suç teşkil eden hiçbir iş ve eylem karşılıksız kalmayacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bununla birlikte; söz konusu ihbar dilekçesi ile gündeme getirilen bazı iddialarla ilgili olarak genelleme yapıp adaletin tecellisi için fedakarca çalışan yargı teşkilatımızın tüm mensuplarını töhmet altında bırakacak ve adalete güveni zedeleyecek açıklamalar ve yorumlardan kaçınmak gerekir. İster yargı içinden ister dışından; yargı yetkisinin kullanılması ile ilgili olarak yanlış tutum ve davranışlara tevessül edenlere asla müsaade edilmeyecektir” ifadelerini kullandı.
NE OLMUŞTU?
Rüşvet, iş takibi, aracılık, usulsüzlük iddialarını bir yazıya dönüştüren Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, iddiaların yer aldığı dilekçesini 6 Ekim 2023 günü Hakimler ve Savcılar Kurulu Genel Sekreterliği’ne gönderdi.
Başsavcı’nın yazısında, 7 yıl boyunca İstanbul Anadolu Adalet Komisyonu Başkanlığı yapan ve 1 Eylül’de İstanbul Adalet Komisyonu Başkanlığı’na atanan Bekir Altun hakkında dikkat çeken ifadeler yer aldı. Altun’un iş takipçiliği yaptığı ve bazı dosyaları para karşılığı kapattığı iddia edildi. (İHA)
KRT
CHP'li Ağbaba açıkladı: 'Helallik vermiyorum' diyen memuru görevden uzaklaştırdılar36 izlenme
Pes artık! Emekli hakime "Cinlerim var" dedi, 2 kızına tecavüz etti 550 bin lirasını aldı!133 izlenme
AKP'nin kalesinde büyük deprem: Meydan boş kaldı!45 izlenme
Erdoğan'ın semtinde yurttaşlar isyan etti: "Asgari ücret 22 bin ev kiraları 25 bin, hangi matematikle yapıyorlar"33 izlenme
İmamoğlu'ndan çok sert 4.dalga tepkisi31 izlenme
Bu da oldu! 2-3 emekli birlikte bir Milli Piyango biletine giriyor!31 izlenme
Muhammed Yakut'tan Dilan Polat, Sıla Doğu ve Engin Polat iddiası120 izlenme
İmamoğlu, Yusuf Tekin'in nasıl profesör olduğunu anlattı: "5 yıl doçent kalmadan profesör oldu, 3 yıl profesör kalmadan rektör oldu, 48 saatlik kararnameyle. Bunlar kararname çocukları"39 izlenme
AKP Genel Merkezi'nde "dulmuşsunuz" diye fırçalanan şehit eşi: Oyumu Ak Parti'ye vermeyeceğim
Bakan yardımcısı itiraf etti! Mehmetçiği tedavi edecek doktor azaldı!
Kasım Garipoğlu'nun şoförü ve fenomen Cihan Şensözlü dahil 6 kişi tutuklandı
Cumhur İttifakı formunda: Yurttaşın yararına düzenlemelere ret