Plansızlık ve öngörüsüzlük nedeniyle maliyeti katlanan kamu projelerine bir yenisi daha eklendi.
Adana’da yapımına devam edilen ve bir türlü tamamlanamayan Adana Adalet Sarayı’nın maliyeti, öngörülenin üzerine çıktı.
Adana Adalet Sarayı’nın yılan hikayesine dönen yapım sürecinde yeni bir döneme daha girildi. 2014 yılı itibarıyla yüz milyonlarca liralık harcamaya karşın tamamlanamayan sarayın R Blok’unun inşaat işlerinin bitirilmesi için yeni bir harcamaya daha imza atıldı.
Adana Adalet Sarayı’nın yapımı, Mayıs 2014’te başladı. Adalet Bakanlığı’nca 3 Mart 2014 tarihinde gerçekleştirilen ihale kapsamında sarayın tamamlanması için METAG İnşaat isimli şirket ile 6 Mayıs 2014 tarihinde 179 milyon 127 bin 71 TL’lik sözleşme imzalandı. 12 Mayıs 2014 tarihinde çalışmalarına başlayan şirket, inşaat işlerinin 5 Şubat 2017 tarihine kadar tamamlanacağını taahhüt etti.
Ancak Şubat 2017 taahhüdü yerine getirilemedi. Şirkete süre uzatımı veren Adalet Bakanlığı, “Yüklenicinin taahhüdünü yerine getirememesi” gerekçesiyle 11 Kasım 2019 tarihinde ihalenin sözleşmesini feshetti.
Yarım kalan Adana Adalet Sarayı’nın tamamlanması için 18 Şubat 2020 tarihinde ihale açıldı. İhale kapsamında FEZA İnşaat ile 6 Nisan 2020 tarihinde 39 milyon 800 bin TL’lik anlaşma sağlandı. Ancak bu ihale de Adalet Sarayı’nın tamamlanması için yetmedi. Adalet Sarayı’nın yılan hikayesine dönen öyküsü, 2024 yılında da sürdü. Adalet Bakanlığı, Adana Adalet Sarayı’nın yarım kalan R Blok’unun inşaat işlerinin bitirilmesi için 15 Ağustos 2024 tarihinde yeni bir ihale daha gerçekleştirildi. İhale kapsamında 2 Eylül 2024’te Ökkeş Bozkaya isimli müteahhitle 2 milyon 488 bin TL’ye el sıkışıldı. Adana Adalet Sarayı’nın R Blok’unun inşaat işlerinin 2 Kasım 2024’e kadar bitirileceği belirtildi.
***
Yapımı devam eden Adana Adalet Sarayı, tamamlandığında Türkiye’nin en büyük üçüncü Adalet Saray’ı olacak. Toplam 58 bin metrekarelik alana inşa edilen adalet binasının 30 bin metrekaresine bina, 28 bin metrekaresine ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacak.
BirGün
Genç kız çığlıklarıyla tacizciyi yakalattı! Yaka paça polis teslim edildi28 izlenme
Devlet Tosun’a teşvik vermiş!260 izlenme
Fiskobirlik çalışanını haraca bağladı!173 izlenme
Memleketin geldiği nokta ! Ekmek arabası kaza yapıyor ve insanlar dökülen ekmekleri topluyor...711 izlenme
İzmir’in Buca ilçesindeki orman yangını devam ediyor!15 izlenme
Atatürk’e hakaret etti, yargı çarptı!235 izlenme
9 ayda 15 bin 888 şirket kapandı30 izlenme
Dilan ve Engin Polat’ın avukatı dosyadan çekildiğini açıkladı40 izlenme
AKP Genel Başkan Yardımcısı 'Türkiye'de insan hakları ihlali yok, hani somut örnek?'
Altınok'u Yavaş'ın önünde gösteren anket firmasında AKP izi
Köylüler katliamı belgeledi! İşte İşkencedere Vadisi’nin öncesi ve sonrası
Papara iddianamesi tamamlandı! 12 milyar liralık iddia