Son TV isimli haber sitesinde yer alan habere göre skandalın adresi Diyarbakır Adliyesi oldu.
İddialara göre adliyede Memur Suçları Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Abdüllatif Kartal, adliyeye girmek istedi ancak güvenlikte yer alan memur ilgilenmedi. Kartal, ayağı ile turnikeye vurup dikkat çekmek istese de işe yaramadı. Savcı Kartal, turnikeden geçerek adliye bahçesine girdikten sonra polis memuru odasına çağırdı.
Ancak polis memuru sadece Kartal'ın odasına gitmedi ve konuyu Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk'e taşıdı.
Başsavcı, adliyenin dahili hattından Cumhuriyet Savcısı Kartal’ı arayarak kapıyı açmama talimatını kendisinin verdiğini belirtti. Bunun üzerine ikili arasında sözlü tartışma yaşandı.
İddiaya göre tartışma sırasında Başsavcı Çelenk, Savcı Abdüllatif Kartal’a “Senin ayaklarını kırarım” Bu mesleği yapamıyorsan kendi memleketin Mardin’de avukatlık yap o zaman dediği, kendisini en kısa zamanda adliyeden göndereceğini ifade ettiği öğrenildi. Kartal ise buna, “Hadi gel, kırabiliyorsan kır” sözleriyle karşılık verdi. Öte yandan yaşanan tartışma sırasında Savcı Kartal’ın telefonunu hoparlöre aldığı ve bu sırada Cumhuriyet Savcısı S.H.’nin konuşmaları duyduğu belirtildi.
Diyarbakır adliyesinde yaşanan bu olayı Cumhuriyet Savcısı Abdüllatif Kartal’ın bu durumu bir yazılı tutanağa bağladığı, ancak HSK bürosuna verip vermediği öğrenilemedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan faiz politikasına müdahale ederse ne yapacak? Erkan soğukkanlılığını gösterdi24 izlenme
Bakan Kaya'nın ısrarla 'erken yaşta evlilik' demesi dikkat çekti!612 izlenme
Zafer Havalimanı’nın Hazine’ye olan yükü artıyor!218 izlenme
Erdoğan'dan CHP'li Başarır'a dava6 izlenme
İşte yargının içler acısı hali! Sedef Kabaş'ı tutuklatan savcının 6 günde yükselişi44 izlenme
Yangını yağmur söndürdü, Bakan Yumaklı 'Rabb'imin Lütfu' dedi24 izlenme
2023’te şehir hastanelerine ödenecek para dudak uçuklattı!44 izlenme
Yerli otomobil: Uganda 'güneş enerjili' ve 'elektrikli'den sonra yerli hibrit araçlar da üretti!223 izlenme