Türkiye'nin en çok ödenek alan üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi'nin açtığı 29 milyon TL'lik yemek ihalesi, eski MHP milletvekili Hayati Arkaz'a ait olan şirkete verildi.
20 Mart 2024'te İstanbul Üniversitesi yönetimi, "taşıma dahil yemek hizmeti alımı" adı altında bir ihale düzenledi.
Politikyol'dan Mehmet Baran Kılıç'ın haberine göre, ihaleye katılan tek firma olan "Zcatering Taşımacılık Hizmetleri Sanayi ve Ticaret" adlı şirket, 16 Nisan 2024'te 29 milyon 58 bin 400 TL'lik sözleşme imzalayarak ihaleyi kazandı.
Üniversitenin açtığı ihalenin en düşük ve en yüksek teklifinin aynı olması, ihale sürecinde tek bir firmanın teklif verdiği izlenimini doğurdu.
Zcatering şirketi sağlık, inşaat, tarım, hayvancılık, gıda ve temizlik alanlarında faaliyet gösteren Arkaz Holding'e bağlı.
Arkaz Holding'in başkanı, eski MHP milletvekili Hayati Arkaz. Arkaz, 2018'de İYİ Parti'den milletvekili seçildi ancak mecliste MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesiyle gündeme geldi. Bu olayın ardından Arkaz, Bahçeli'nin davetini kabul ederek 2018'de İYİ Parti'den istifa ederek MHP'ye katıldı.
Zcatering'in başında ise Halil Burak Arkaz bulunuyor. Halil Burak Arkaz, Hayati Arkaz'ın oğlu olup aynı zamanda MHP İstanbul yönetiminde yer almaktadır.
Gerçek Gündem
AKP'li Mücahit Birinci'den 'Milli Yas' talep edenlere hakaret!27 izlenme
AKP'li Bakan Nebati, milyonlarca EYT'liyle dalga geçti!59 izlenme
30 yıldır merkezi ezan sistemini yenileyemeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, bahçe peyzajı ihalesine çıktı!89 izlenme
Kamu personelinin zam talebi belli oldu23 izlenme
Emekli olmak için erken davrananlar yaşadı: Son gün 14 Ocak, EYT'liler faydalanamayacak58 izlenme
Hakikaten yuh! Şehit ailesinin 12 ineğini alıp dolandırdılar!103 izlenme
Eskişehir'de CHP'den istifa dalgası! YENİ Parti bürosu açıldı; 14 başkan bu sözlerle CHP'den istifa etti!28 izlenme
Survivor 2025 finali Boğaziçi Üniversitesi’nde: Öğrenciler ve akademisyenler isyanda34 izlenme