81 ilde sokağa çıkma yasağının ilan edildiği bayramda köprü ve otoyollar ücretsiz olacak. 23 Mayıs tarihinden 27 Mayıs saat 07:00’a kadar devletin işlettiği köprü ve otoyollar bedava. Köprü ve otoyolların ücretsiz olması vatandaş tarafından değerlendirilemezken Karayolları'nın sorumluluğu dışında olan yapişletdevret projelerinde görevleri dolayısıyla sokağa çıkmak durumunda olan araçlar için de bir indirim açıklamadı.
Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün günlük geçiş garantisi ücretleri sokağa çıkma yasağında üzerinden hemen hemen kimse geçmeyecek olmasına rağmen ödenecek.
Cumhurbaşkanlığı 2020 Yıllık Programı’na göre, Ulaştırma Bakanlığı’nın Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projelerinde şirketlere verilen garantiler için 8.3 milyar lira ödenek ayrılmıştı. Bu tutara köprü, tünel ve otoyolların yanında çok sayıda havalimanı ve tren garı ödemeleri de bulunuyor.
2019 yılında sadece Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne devlet tarafından 3 milyar TL'lik geçiş garantisi ücreti ödenmişti.
Normal koşullarda bayramda bu projelerden geçen araç yoğunluğu artıyordu. Özellikle körfez geçişi için vatandaş Osmangazi Köprüsü'nde yoğunluk oluşturuyordu fakat bu bayram sokağa çıkma yasağı ve il giriş çıkışlarının kapalı olmasından ötürü bu köprüde hareket olmayacak. Bu da köprünün Hazine üzerindeki yükünü artırıyor.

Avrasya Tüneli’nin ücreti dolara endeksli.
Son 3 yılda Avrasya Tüneli'nde araç garanti geçiş ücreti olarak 470 milyon TL ödendi. 2020 yılında bu ödemenin en az 400 milyon lira olması bekleniyor.
https://www.sozcu.com.tr/2020/ekonomi/devletinkoprusugecenolmasadabedava5831865/
Yürümekte dahi zorluk çeken yaşlı adamın şantiyede çalıştığı anlar izleyenlerin içini sızlattı44 izlenme
İnce’den Yıldırım’ın sözlerine gönderme!359 izlenme
Ziraat Bankası, Demirören değil çiftçinin peşinde21 izlenme
123 bin yurttaşın doğalgazı, 70 bininin ise elektriği borç nedeniyle kesildi37 izlenme
HDP'li vekilleri taşıyan minibüs taksiyi biçti: Ölü ve yaralılar var38 izlenme
Kıdem tazminatı tavan rakamı belli oldu.!32 izlenme
İzmit TÜPRAŞ'taki patlama kameralara böyle yansıdı90 izlenme
Parlamenter sistem için Cumhur İttifakı'nı şoke edecek sonuçlar: Son ankette bir isim Erdoğan'ı tahtından indirdi!32 izlenme
‘TL mevduat faizleri arttı ama KKM’den çıkanların çoğu dolara gidiyor’
İstanbul’da bir aday daha geri çekildi! “Oylarımızı Ekrem İmamoğlu’na veriyoruz!”
Eylül'de yeni vergilerin geleceği açıklandı
KYK yurduna yerleştirilemeyen öğrencilere barınma desteği verilmesi önerisi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi!