Hatay’ın Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde bulunan Katar 3 Konteyner Kentte gün içinde AFAD’dan gelen yetkililer, konteynerlerin bir hafta içinde boşaltılacağını söyledi, bazı konteynerlere ise tahliye tutanağı astı. Konteyner kent sakinlerinin tepkisi üzerine Katar 3 Konteyner Kente gelen AFAD Müdür Yardımcısı Kutbettin Akman, vatandaşları dinledi, Hatay Valisi ile konuşup, durumu aktaracağını söyledi.
6 Şubat depremlerinde büyük bir yıkım yaşanan Hatay’da 200 binin üzerinde depremzede konteyner kentlerde yaşamını sürdürüyor. Hatay’ın Antakya ilçesi Gülderen Mahallesi’nde bulunan Katar 3 Konteyner Kentte bugün gün içinde AFAD’dan gelen yetkililerin konteynerlerin on gün içinde boşaltılacağını söyledi, bazı konteynerlere ise tahliye tutanağı astı.
Katar 3 Konteyner Kent sakini: "AFAD’dan gelenler ‘çıkmazsanız elektrik, suyunuzu keseriz’ diyor"
Konuyla ilgili konuşan Katar 3 Konteyner Kent sakini, AFAD’dan gelen yetkililerin bir haftadır konteyner kent sakinleri üzerinde baskı oluşturduğunu söyleyerek, “Her gün boşaltmakla tehdit ediyorlar. Bu kış kıyamette nereye gideceğiz. Vali ‘hazirana kadar herkes oturacak’ açıklaması yaptı. AFAD’dan gelenler ‘çıkmazsanız elektrik, suyunuzu keseriz’ diyor. Sayısı azalan konteyner kentler boşaltılacakmış. Biz burada 250 haneyiz, her hanede 5 kişi var. Bu kış kıyamette nereye gideriz. Ayrıca il dışına hastaneye giden kadının konteynerine ‘kullanmıyor’ diye tahliye yazısı asıldı” şeklinde konuştu.
AFAD Müdür Yardımcısı Kutbettin Akman: "Vali beye ileteceğim takdir onundur"
Konteyner kenttekilerin toplanarak, tepki göstermesi üzerine Hatay AFAD İl Müdür Yardımcısı Kutbettin Akman, Gülderen Katar 3 Konteyner Kent'e geldi konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Vatandaşların taleplerini dinleyen Akman, zorunlu bir tahliyenin söz konusu olmadığını, şehirde sayı olarak azalan konteyner kentleri yavaştan kapatmaya başlayacaklarını kaydetti. Konuyu Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya ileteceğini ifade eden Akman, şunları söyledi:
“Takdir Vali Bey’indir. Karar verecek olan da gerekli adımı atacak olan da Vali Bey’dir. Ben konuyu kendilerine arz edeceğim. Evlerinize gidin, oturun, dinlenin. Bugün böyle bir şey hiç yaşanmamış gibi düşünün.”
ANKA
Erdoğan emekli hesabı yaptı, Özgür Özel yalanladı
Yüksek dozda dine maruz kalırsanız ne olur ?
Dolar/TL yeni haftaya rekorla başladı!
Atatürk'e 'kâfir, dinsiz' diyen Cübbeli Ahmet'ten U dönüşü! 'Atatürk, bu devletin kurucusu. Aleyhine konuşulmaz. Konuşmak caiz değildir'
Özgür Çelik ifadeye çağrıldı, CHP'den ilk tepki geldi: "Fiili gözaltı kararı"
Sivas Katliamı önergesine AKP, MHP ve İYİ Parti’den ret!
Milyonlarca memur ve memur emeklisi bunu bekliyordu: Memur-Sen, zam teklifini açıkladı
Ramazanda etin fiyatını sabitlemişlerdi: Et ve Süt Kurumu et gönderemedi
Sosyal Güvenlik Uzmanı 'memurlara yüzde 35 zam' için 'yalan' dedi, gerçek zammı açıkladı!
Erdoğan genç doktorlar için 'giderlerse gitsinler' demişti: Emekli doktorlar göreve çağrıldı