İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ahbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturmada ikinci dalga operasyon düzenlendi.
Bu kapsamda gözaltına alınan şüphelilerden 4'ü tutuklandı, yedi şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Böylece Ahbap soruşturması kapsamında tutuklu bulunanların sayısının 18'e yükseldi.
Şile Belediyesi soruşturmasında tutuklu bulunan Haluk Levent'in kardeşi Berkant Acil'in, bir festival ihalesini şirketini Sur Müzik Yapım Şirketi'ni paravan olarak kullanarak doğrudan temin yöntemiyle aldığı, giderleri sahte faturalarla yüksek gösterdiği belirlenmişti.
Ahbap Derneği'ne yapılan 125 milyon 765 bin lira bağışın Berkant Acil ve bağlantılı olduğu kişilerin hesaplarına aktırıldığı tespit edilmişti.
125 milyon 765 bin liranın Berkant Acil ve bağlantılı olduğu şüphelilerin ve şirketlerin hesaplarına aktarıldığı, bu şekilde haksız kazanç elde edilerek bağışların amacı dışında kullanıldığı belirlenmişti.
Şüphelilere yönelik İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Muğla illerinde düzenlenen operasyonlarda 17 şüpheliden 14'ü gözaltına alınmıştı.
Aralarında Berkant Acil'in de bulunduğu üç kişinin tutuklu olduğu öğrenilmişti.
Soruşturma kapsamında dört şirkete ise kayyum atanmıştı.
Sözcü
CHP'den iktidara Karadeniz tepkisi: Hükümet kaderine terk etmiş durumda49 izlenme
Türkiye'yi yasa boğan Kartalkaya Grand Otel'deki yangın faciasına ait yeni görüntüler ortaya çıktı!21 izlenme
ADD'den 30 Ağustos çağrısı! "En büyük devrimciyi ziyaret için Anıtkabir'e"117 izlenme
Mansur Yavaş'tan İsrailli bakana tarihi ayar14 izlenme
Seçim için 308 milyon oy pusulası260 izlenme
CHP'den şehit yakınları ve gaziler için ikramiye teklifi32 izlenme
2018’de dakikada 2 kişi işsiz kaldı147 izlenme
Sağlık Bakanı Koca açıkladı: Hasta sayısı 435.273’e, can kaybı 12.084’e yükseldi!60 izlenme