Karadeniz’e kıyısı bulunan 3 NATO ülkesi Türkiye, Romanya ve Bulgaristan, Ukrayna savaşının yarattığı mayın tehlikesine karşı ortak hareket etmek için dün anlaşma imzalanmıştı. Anlaşmaya göre 3 ülkenin deniz kuvvetleri 6 ayda bir ortak harekat yürütecek. 3 ülke ayrıca kuracakları komite ile Karadeniz’deki seyir güvenliğini kontrol edecek.
Emekli Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, SÖZCÜ Televizyonu'nda İrem Sansak ile Haber Bülteni'nde konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
"ÇARESİZLİĞİMİZİN SON NOKTASI"
Üçok, şunları söyledi:
* "Bir de Montrö var. Geçtiğimiz günlerde Romanya Dışişleri Bakan yardımcısı bir açıklama yaptı. Dedi ki, 'Bulgaristan, Türkiye, ABD, Romanya ve İngiltere önümüzdeki hafta toplanacağız. Karadeniz'deki mayınların temizlenmesi için İngiliz ve Amerikan savaş gemilerinin de bize yardımı, birlikte temizlenmesi için bir anlaşma imzalayacağız. Bu nasıl bir şey?
* Montrö Sözleşmesi'nin tamamen delinmesi demektir. Bu şu anlama gelir. Yani boğazlardan iki tane Amerikan ve İngiliz savaş gemisi Montrö'ye aykırı olarak geçecek ve bununla ilgili Türk hükümeti bir anlaşma yapıyor. Bu, inanılmaz bir şey. Bu, bizim çaresizliğimizin son noktasıdır. Montrö ile ilgili bütün şeyler belliyken siz bunu niye kabul edersiniz? Çünkü, dış politikanız kötü. Ekonominiz, savunma politikanız kötü. Her şeyiniz kötü. Dolayısıyla ülkemizi getirdiğiniz hal budur."
Sözcü
AKP Kütahya İl Başkanı Çetinbaş'tan tehdit!: "31 Mart'ta sokaklarda gezemeyecekler"473 izlenme
Hasat dönemi sona erdi! Bolu'nun sarı patatesi kilosu 20 liradan satılıyor29 izlenme
Engelli genci minibüste öldüresiye dövdüler !204 izlenme
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş doğrusunu yaptılar423 izlenme
MEB’in gizlice yürüttüğü müfredat ortaya çıktı25 izlenme
AKP'li vekil Tolga Ağar'dan skandal sözler ! 'Cumhurbaşkanı denince bize Allah gibi geliyor'131 izlenme
CHP, çakarlı aracı Melis'e taşıdı: "Vatandaşın yolu çukurlu, şeyhin yolu çakarlı"19 izlenme
Yılın ilk yarısında toplam 8 milyar 504 milyon dolar sıcak para kaçtı!55 izlenme
Türkiye -BAE arasındaki Sedat Peker pazarlığında son gelişme!
AKP'li Ömer Çelik'ten teğmen açıklaması: "Disiplinsizlik için soruşturma açılıyor"
Tepkilerin odağındaki Erbaş’tan ‘Müslüman dini liderlere’ Ayasofya mektubu! ‘İlk işareti olacaktır’
Faruk Fatih Özer'in MHP’li Sancaklı’nın oğlunun rezidansında kaldığı ortaya çıktı!