Mersin'in Gülnar İlçesi Büyükeceli mevkiinde yapımı sürmekte olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin en büyük yüklenici firmalarından olan ve henüz bir hafta önce son reaktör olan 4. reaktörün temelini büyük bir törenle atan IC İçtaş firması işçilere zorunlu izin verdi.
Şirketin avukatı ile giriş kapısına giderek içeriye girmek isteyen işçiler kartları okunmayınca kapıda kaldı.
AVUKAT TESPİT YAPTI
Verilen zorunlu izin nedeniyle firmaya bağlı olarak çalışan 7 bin işçi, valizlerini alarak memleketlerinin yolunu tutarken, IC İçtaş avukatı Akkuyu Nükleer Santral giriş kapısına delil tespiti için gitti. İki işçi art arda kapıdaki sistemden kartları okutup içeriye girmek istedi.
Bu sırada, şirketin avukatı ise cep telefonu ile çekim yaptı. Bu sırada güvenlik elamanları, çekim yasak olduğunu söyleyerek kendisine engel olmak istedi.
Avukat ise “Evet şu anda deniyoruz kartın basıp basmadığıyla ilgili, çekim yapıyoruz” dedi.
Özel güvenlik elemanının çekim yapmasının yasak olduğunu uyardığı kadın avukat, “Çekmek zorundayız, çünkü delil niteliği taşıyor” diye yanıt vermesi dikkat çekti. Söz konusu görüntü sosyal medyada paylaşıldı.
Firmanın 5 Ağustos’a kadar izin verdiği belirtilen işçilerin çoğunluğu dün sabah erken saatlerden itibaren şantiyelerden ayrılmaya başladı.
İşçilerin toplu halde ayrılmalarıyla birlikte Büyükeceli ve AnamurMersin karayolunda hareketlilik yaşandı.
AKP'li belediye meclis üyesi ihalede usulsüzlükten hüküm giydi: Meclis üyeliği düştü!42 izlenme
Kılıçdaroğlu: "Çareyi davalara bakan hakimleri göndermekte buldular"39 izlenme
Cem Küçük ve Fatih Tezcan'dan şehitler üzerinden çirkin provokasyon! İBB'ye bağladılar15 izlenme
8 milyar liralık otoyol ihalesinin adresi yine şaşırtmadı!89 izlenme
AKP’li vekilden aile boyu kadrolaşma33 izlenme
CHP, Hatay'daki son durumu paylaştı: Fark düşüyor78 izlenme
Taksim İstiklal Caddesi’ne bombayı bırakan o kadın böyle uzaklaşmış89 izlenme
AKP’den aday adayı olan isimlerin lüks araç şovuna tepki yağıyor!60 izlenme