Diyarbakır’ın Lice ilçesinde AKP İlçe Teşkilatında yönetim kurulu üyeleri toplu istifa etti. Yönetim istifa dilekçesini il teşkilatına sunarken, ilçe başkanı Abdulhaluk Tuncay'ın evinin Diyarbakır’da olduğunu, haftada bir kez Lice’ye uğradığını, AKP kimliğini şahsi çıkar ve menfaatleri doğrultusunda kullandığını ifade ettiler.
Dileklerini parti il binasına teslim eden Seçim İşleri Başkanı İbrahim Demir, Yönetim Kurulu Üyesi Garip Babür, Sosyal Politikalar Başkanı Mahfuz Ayık, Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Şitilay, Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Buğar, Ekonomi ve Engelli Birim Başkanı Kütbi Gözen’in ilçe yönetiminden istifa ettiklerini duyurdu.
"AK PARTİ KİMLİĞİNİ ŞAHSİ ÇIKAR VE MENFAATLERİ DOĞRULTUSUNDA KULLANIYOR"
6 yönetici istifa gerekçesine mevcut ilçe başkanı Abdulhaluk Tuncay'ın parti çalışmalarında yer almadığını gösterdi. İstifa dilekçesinde, başkan Tuncay'ın göreve getirildikten sonra bir daha seçim çalışması yapmadığını, ikametinin Diyarbakır merkezde olduğunu, haftada bir gün ilçeye uğrayıp resmi kurumları ziyaret edip fotoğraf çektirdikten sonra ilçeden ayrıldığını belirttiler. Üyelerin sürekli partiden istifa ettiğini belirten 6 yönetici, ilçe başkanının AK Parti kimliğini şahsi çıkar ve menfaat temin etmek amacıyla kullandığını ileri sürdüler.
İl yönetimine teslim edilen istifa dilekçesinde, şu ifadeleri kullandı:
"Lice İlçe Başkanı Abdulhaluk Tuncay göreve geldiğinden bu yana bir gün seçim çalışması yapmamıştır. Evi Diyarbakır'dadır. Haftada bir gün gelip Lice Belediyesi, Hastane, Milli Eğitim Müdürlüğü, DİSKİ Müdürlüğü gibi kurumlara uğrayıp resim çektirip gidiyor. AK Parti kimliğini çıkar ve menfaat temin etmek için kullanıyor. İlçeye bağlı Oyuklu ve Üçdamlar mahallelerinde ikamet eden parti üyelerimiz bu yüzden başka partilere geçtiler. Üyelerimiz sürekli istifa ediyor. Bu yüzden kimse partiye uğramıyor."
"İLÇE BAŞKANININ EŞİ TEŞKİLATIN BİLGİSİ DIŞINDA KAMU KURUM MÜDÜRLERİ VE YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPIYOR" İDDİASI
İlçe Başkanı Tuncay'ın eşi Hatice Tuncay'ın teşkilatın bilgisi dışında kamu kurum müdürleri ve yöneticileriyle toplantılar yaptığını belirten partili yöneticiler, “İlçe teşkilatına bile bağlı değil. Bu durumlar hem teşkilatımız hem de ilçemize zarar verecek boyutlara ulaştı. Bu bağlamda vebal almak istemiyoruz. Bu yüzden teşkilatımızı topladık. Daha fazla spekülasyona fırsat vermemek için istifa ettiğimizi belirtmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Yeniçağ
Kaçak Kafelere Yürütmeyi Durdurma... Kafe Sahipleri Bozkurt işaretleriyle İBB Aleyhine Slogan attı38 izlenme
AKP'de çarşı pazar karıştı: Konu Erdoğan'a kadar gitti20 izlenme
Bayram ikramiyesinde emeklilere kara haber: "Her emekliye aynı para yatmayacak!"27 izlenme
Cengiz Holding'in siyanür havuzu kurmak istediği alanda yangın: Müdahale edilmiyor!77 izlenme
Haliç’te büyük rant: Tersaneden yalı çıktı!71 izlenme
Üst üste gelen tren facialarının asıl nedeni işte bu ihale oyunu!193 izlenme
Kılıçdaroğlu'ndan çağrı: "Gelen kaçaklar kızlarımızın hayatını tamamen karartmadan vatanını seven sandığa gelsin. Unutmayın, bu bir referandumdur!"45 izlenme
Operasyonu deşifre etti! Ünlü profesör doların düştüğü gece oynanan büyük oyunu açıkladı!55 izlenme
Erdoğn'ın kadınlara 'ezana ıslık' iftirası yetmedi! "Taksim’i işgal etmeye giriştiler"
Borcunu ödemeyen belediyelere icra yolu göründü
Kahramanmaraş İnşaat Mühendisleri Odası’nın neden yıkılmadığı açıklandı
Borç 15 milyar doları aştı! 30 AVM’nin bankalara devir süreci hızlandı!