Kamuya memur alımlarında ve görevde yükselmede liyakat esasının terkedildiği Rize Belediyesindeki usûlsüz atamalar TBMM gündemine taşındı. Rize Belediyesinde 20 şube müdüründen 6'sının, başkan yardımcısı yapılarak memuriyete alındığı ve bu şekilde şartsızsınavsız olarak şube müdürü yapıldığı Sayıştay denetiminde ortaya çıktı.
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu
Yasada istisna olarak tanınan bir hakkı mutat hale getirerek kariyer ve liyakat ilkelerine uygun olmayan atamalarla çalışma verimi ve barışını olumsuz etkileyen Rize Belediyesindeki bu usûlsüz uygulamanın sorumluları hakkında soruşturma açılmasını isteyen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Rize Belediyesi, istisna olarak yönetmelikle tanınan bir hakkı kanun maddelerini hükümsüz kılmak için genel uygulamaya dönüştürmüştür. Belediye, yönetmelik maddesini istismar etmiş, kamuya alımlarda ve görevde yükselmelerde kariyer ve liyakat esasını çiğnemiştir." dedi.
Verdiği Yazılı Soru Önergesi ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan kariyer ve liyakat ilkesini çiğneyen bu atamalarla ilgili soruşturma açmasını isteyen Bekaroğlu, şartsızsınavsız şube müdürü yapılan bu 6 kişinin kim olduklarını, hangi özellikleri nedeniyle bu görevlere getirildiklerini sordu. Binlerce genç işsiz insanın memuriyete girebilmek için sınavlara girdiğini, kazansa da atanamadığını, onun yerine sınavsız şekilde birilerine iltimas yapılarak kadro verilmesinden ve idareci olarak atanmalarından dolayı gençlerin geleceğe dair umutlarının söndürüldüğünü ifade eden Bekaroğlu, Rize Belediyesinde daha önce de benzeri uygulamanın yapılıp yapılmadığını sorduğu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan, sorumlular hakkında soruşturma açmasını istedi.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akplibelediyedekiusulsuzlugesorusturmatalebi1801145
AKP'li Esenler Belediyesi'nden grevdeki işçilere tehdit: "Ekmeğinize bakın, ekmeğinizden olursunuz"61 izlenme
Halktan para istiyorlar, Meclis'in araç kira faturası 31 milyon!87 izlenme
CHP'li Belediyelerin önerisi reddedilmişti: Meğer AKP'li Belediye 2019'da borcuna karşılık SGK'ya arsa vermiş33 izlenme
Erdoğan tarafından üst düzey göreve atananlar yaşa takılmıyor!116 izlenme
Rabia Naz davasında İçişleri Bakanı Soylu da tarafını seçti: Cinayet yok, kız düştü. Babası bana hakaret etti159 izlenme
CHP'den Zeydan Karalar iddialarına yalanlama26 izlenme
Üsküdar'daki kaçak kafeyi yıkmak isteyen İBB ekiplerine silah çektiler!58 izlenme
Sri Lankalılar devlet başkanının istifasını kutluyor45 izlenme
Görevden alınan CHP Isparta İl Başkanı Hasan Karaca: "Yeni partiye hemen geçiş yapacağız"
Çiftlik Bank dolandırıcısı Tosun aslında boşanmamış! Eşinden tahliye talebi…
AKP evet propagandası çadırında kaçak elektrik kullanıyor, parasını halk ödüyor !
Ekrem İmamoğlu açıkladı: "5 bin öğrencinin masrafı karşılanacak"