Seçimden önce ufak ufak gelen zamlar gelmişti. Ancak seçimden sonra akaryakıt fiyatları zam yağmuruna tutuldu. Sadece bu değil enerji maliyetlerindeki artış, POS işlemlerinde bankalara ödenen komisyon, nakliye, teminat mektubu zorunluluğu ve asgari ücret zamları, akaryakıt sektöründe bayileri zorladı.
Dünya gazetesinden Nurdoğan Arslan Ergün’ün haberine göre, sektörün sorun ve beklentilerini değerlendiren Türkiye Akaryakıt Bayileri Petrol ve Gaz Şirketleri İşveren Sendikası (TABGİS) Başkanı Murat Bilgin, “Türkiye’nin 7/24 çalışan en büyük vergi dairesiyiz. Bu vergileri toplarken maalesef yaşama şansı verilen bir kar marjımız yok. Ciddi bir sermaye erozyonumuz var” dedi.
Sıkıntıların kaynağının geçmişten geldiğini dile getiren Bilgin, son zamlar ve düzenlemelerle erozyonun had safhaya ulaştığını söyledi.

2 BİN BAYİ KAPANDI
Akaryakıt sektöründe 13 binden fazla işletme faaliyet gösterirken maliyetler nedeniyle yaklaşık 2 bin bayi kapandı.
Bir bayide ortalama 15 kişi çalışırken toplam istihdam 195200 bin olarak tahmin ediliyor. Bayilerde kapanmaların devam etmesi durumunda istihdamda da kayıplar yaşanacağı vurgulanıyor.
Yeniçağ
Kendini birden yere atıp yuvarlanan AKP'li Meclis üyesi İbrahim Efe için İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet'ten "Oscar" paylaşımı40 izlenme
Hatay’daki orman yangını 2’nci gününde: Çıkış nedeni 'pes' dedirtti!62 izlenme
İstiklal Marşı okunurken ayağa kalkmayan akademisyen açığa alındı50 izlenme
Gübrede büyük kriz kapıda: Savaş gübre fiyatlarını uçurdu23 izlenme
O sadaka kutularına attığınız paralar nereye gitti biliyor musunuz?626 izlenme
Emeklilerden Ankara'da ek zam protestosu: “Bizi yoksulluk ücretine mahkum etmeyin”43 izlenme
Salda Gölü'nün katledilmesi için düğmeye basıldı: Millet bahçesi projesine onay!138 izlenme
CHP'li belediyeye 'Andımız' pankartı asıldı!56 izlenme
FETÖ itirafçısı eski polis, Kur'an'a el basıp soruları teslim almış!
Antalya Kemer'de orman yangını: Yangın tüplerini eşek sırtında taşıdılar
Terör Örgütüne Düzenlenen Pençe Kilit Darbesinde PKK’nın Sözde Zap Sorumlusu Mizgin Rojhilat Kod İsimli Helima Efendak Öldürüldü
Esnaf isyan etti! 'Kimse aptal yerine koymasın, dükkânları kapatmayacağız! Başımızdakiler bizi koltuk uğruna, menfaat uğruna sattılar!'