Türkiye iktidarın yanlış politikaları nedeniyle uzun süredir ekonomik krizle boğuşurken, fahiş fiyatlara karşı sosyal medyada bir kampanya başlatıldı. “Fırsatçılığa son vermek için herkesi katılmaya davet ediyoruz” denilerek yapılan çağrıda vatandaşların 20-21 Nisan’da kafe ve restoranlara gidilmemesi istendi. Sosyal medyada yayınlanan boykot çağrısına dair afişte “Küçülmüş porsiyonlar, kalitesi düşmüş içerikler ile bize sunulan fahiş fiyatlı yemeğe boykot!” ifadeleri kullanıldı. ‘#fahişyemeğeboykot’ etiketiyle gündem olan kampanyaya ünlü isimler de destek verdi.
Çağrının kim tarafından yapıldığı bilinmezken, Ticaret Bakanı Ömer Bolat CNN Türk canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yoğun denetimlerle fahiş fiyat uygulayanlara karşı uygulamaların hızlıca devreye alındığını belirten ve bu kapsamda cezaların artırılması için bir çalışma yaptıklarını anlatan Bolat, şöyle devam etti:
“Stokçuluk noktasında da kanunda alt sınır 100 bin liraydı, şu andaki uygulamamız 353 bin lira firma başına, bunu da 800 bin liraya yükselteceğiz. Üst sınır ise 2020’deki kanunda 2 milyon liraydı, şu an 7 milyon 65 bin lira olarak uygulanıyor, teklifimiz 11 milyon liraya çıkarmak. Amansız bir mücadele yapacağız. Geçici kapatma uygulaması da gelecek. 15 güne yakın geçici kapatma uygulaması da teklif arasında. Kim fahiş fiyat uyguluyorsa vatandaşın onu boykot etmesi gerekir. Hem bize şikayet edebilir hem de alışveriş yapmayarak o işletmeyi cezalandırmak mümkün.”
Stokçuluk ve karaborsacılıkla mücadele için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu getirildiğini söyleyen Bolat “Fahiş fiyat artışıyla ilgili olarak getirilen rekabet kanununda bu değişiklikleri yapacağız inşallah. Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması, 2020’de çıkan kanunda 10 bin lira yazıyordu, 2024 yılı başında rakam değer artışından sonra 52 bin 500 liraya çıkmıştı, bizim teklifimiz 80 bin liraya çıkarmak. Üst sınırda da 100 bin lira yazıyordu, değer artışından sonra 525 bin liraya yükselmişti, bunu da 800 bin liraya çıkaracağız. Teklifimiz bu ama parlamento ne karar verirse o. Mutlaka caydırıcı olacaktır, önemli olan uygulamaları tavizsiz şekilde yapmak” ifadelerini kullandı.
Tele1
YKS'ye giren kızını bekleyen babadan yürek burkan isyan: 'Kazanamasın diye dua ediyorum, kazansa okutamayacağım'
Vekilin sağlık harcaması asgari ücreti aştı
Sözde imam “Hatay Arap toprağı” der, gerçek imam gönülleri fetheder: "Değerli kardeşlerim hiç kimseyi ötekileştirmeyin, dinini ırkına, mezhepine değil insanlığına göre değerlendirelim"
Rus devlet şirketi Rosatom'dan Akkuyu Nükleer Santrali için fesih ihtarnamesi!
Bir bakan daha özür diledi! Ziya Selçuk "Özür dilerim"
Tokat Turhal'da, Anaokulu öğrencilerine Kâbe maketi tavaf ettirdiler !
İran’dan gaz akışı sembolik düzeyde, elektrik kesintileri başlıyor!
Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter nasıl kurtarıldı? İşte bilinmeyen damat Yeter gerçekleri…
'Tam kapanma'nın ardından kademeli 'açılma' planı belli oldu
CHP'li Banu Özdemir'e sosyal medyada çirkin saldırı!
Mahmut Tanal CHP İstanbul İl Başkanlığı'na giren sivil polisi dışarı çıkarttı!
Vatandaş et alamazken Bakan Nebati’den ‘koyun eti’ çıkışı: "Ucuz ama kokusundan dolayı tercih edilmiyor. Bunu da değiştirmek lazım"
Maaşları 95 bin liraya yükseltilince bayram ettiler
Isparta'da elektriksiz kalan yurttaşlar isyan etti! 'Babam öldükten sonra gelmesinler. Isparta'nın bir köyü değil burası, Isparta merkez!'