Düzce Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen ağaç kesimi ve ağaç kesimine bağlı olarak mezarların tahrip edilmesi büyük tepki topladı.
CHP Düzce İl Başkanlığı, “ihaleyi alan firmanın, şehir mezarlığında genç, yaşlı demeden yüzlerce ağacı keserek doğa katliamına yol açtığı” şeklinde mezarlık fotoğraflarını kamuoyuyla paylaşırken, “Düzce’nin Fahri Milletvekili” olarak bilinen CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal da konuyu Meclis’e taşıdı.

KRT'de yer alan habere göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması talebiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan Tanal, Düzce Şehir Mezarlığı’nda toplamda kaç ağacın kesildiğini, söz konusu kesim işinin hangi gerekçeyle gerçekleştiğini sordu.

TANAL: SORUŞTURMA BAŞLATILACAK MI?
Tanal ayrıca ağaç kesiminden dolayı tahrip olan, zarar gören mezarların sayısına ilişkin bilgi talep etti. CHP’li vekil, Bakan Kurum’a “Düzce Şehir Mezarlığı’nda kesilmemesi gereken ağaçların katledilmesi, ağaç kesim işlemi ile birlikte mezarların tahrip edilmesi ile ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatılacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

Yakınlarına ait mezarların tahrip olduğuna dair vatandaşların ilettiği şikâyetlere değinen Tanal, “Düzce Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen ağaç kesiminden dolayı zarar gören, tahrip olan mezarların onarımına ilişkin Bakanlığınızca bir çalışma yapılacak mıdır?” diye sordu.

CHP’li Tanal, Düzce Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirilen ağaç kesim işleminin hangi kişi veya şirketlere yaptırıldığı, kesilen ağaçlardan elde edilen toplam gelirin ne kadar olduğu konusunda da bilgi verilmesini talep etti.

Atık işçilerine yönelik baskılara ilişkin çarpıcı iddia! Eski siyasiler 'Atık Toplama Şirketi' mi kurdu?45 izlenme
AKP'liler ile Ülkücüler çatıştı!220 izlenme
Sağlık Bakanlığı corona verilerini açıkladı: Vaka sayısı 357.693'e, can kaybı 9.658'e yükseldi!56 izlenme
Türkiye-İran ticareti corona virüsünden nasıl etkilenecek?105 izlenme
AKP seçimlerde Suriyelilere oy mu kullandıracak?36 izlenme
Yağma sırası 163 yıllık birikimde: 'TCDD bir an önce satılsın!' dediler91 izlenme
İstanbul ve Ankara'da eğitime kar engeli34 izlenme
3 grafikte büyük düşüş: TL dolar karşısında liderlikten sonunculuğa geriledi!58 izlenme
Yaren leyleğin 14’üncü kez geldiği Eskikaraağaç Leylek köyü, ziyaretçi akınına uğradı
Çok konuşulacak iddia: AKP kongresinde Erdoğan'a rakip mi çıkıyor?
Financial Times’tan kritik seçim değerlendirmesi! "Muhalefet AKP'yi geçti"
Borcunu ödeyemeyen çiftçiye bir darbe daha! Ziraat Bankası'ndan satılık tarla