Sayıştay denetçileri, Kocaeli’nin AKP’li Başiskele Belediyesi’nin 2018 yılında sattığı Hazine’ye ait taşınmazlardan elde ettiği gecekondu fonuna aktarması gereken parayı amacı dışında kullandığını belirledi.
Sayıştay denetçileri, “Fon hesabı bulunmasına karşın herhangi bir para girişi olmadığı, gelen tutarların gelir olarak kaydedilerek amacı dışında kullanıldığı tespit edilmiştir” dedi.
AMACI DIŞINDA KULLANILAMAZ
Sayıştay denetçileri hazırladıkları raporda, fonda toplanması gereken paraların amacı dışında kullanılamayacağını, toplu konut için arsa sağlanmasında, halk konutu, nüve konut veya geçici misafir konutu yapılmasında, ıslah olunacak gecekondu bölgeleri ile yeniden tesis edilecek önleme bölgelerinin yol, meydan, kanalizasyon, su, elektrik ve benzerleri gibi kamu hizmet ve tesislerinin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nca onanan projelerine göre yapılmasında veya onarılmasında kullanılabileceğini belirtti.
BELEDİYE KABUL ETTİ
AKP’li Başiskele Belediyesi, toplanan paranın gelir olarak kaydedildiğini ancak nereye harcandığını tespit edemeyen Sayıştay denetçilerine konuyla ilgili şu yanıtı verdi;
*4706 ve 775 sayılı Kanun’da belirtilen payların mevzuatında belirtilen yerlere harcanmasını temin ve takip açısından fon hesabı açılarak fonda toplanan payların bu hesaba yatırılarak izlenecektir.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplibelediye23milyonlirayiamacidisindakullanmis5600012/
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı!76 izlenme
Yandaşların ihlali cezasız kaldı!184 izlenme
Zekeriya Öz'ün borcunu devlet ödüyor!2240 izlenme
Dağlık Karabağ krizinde son durum… Ermenilerden itiraf gibi açıklama! "5 kilometre kaldı"115 izlenme
Semiha Yıldırım'ın yeğenine AKP'li belediyeden 9 yılda 368 milyon TL’lik ihale!209 izlenme
Mansur Yavaş son anketlerdeki oyunu açıkladı779 izlenme
İşte sırf Sedef Kabaş'ı tutuklatmak için 'Erdoğan'a hakaret ediyor' bahanesi uydurulan o konuşma!66 izlenme
Sağanak ve fırtına bilançosu: 9 ölü, 11 kayıp31 izlenme