Borç batağına düşen ve yaklaşık 200 milyon civarında borcu olduğu öğrenilen AKP'li Sancaktepe Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne olan borçlarına karşılık 51 bin metrekare arazisini İBB’ye devretti.
Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun haberine göre; bir süre önce İl Bank’tan 35 milyon lira borç alabilmek için meclisten karar çıkartan AK Partili Sancaktepe Belediyesi, ilginç bir hamle yaparak belediyeye ait bazı arazileri borçlarına karşılık İBB’ye vermeye başladı. Karar; İBB meclisinde Eylül ayı oturumunda kabul edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hukuk Altyapı, Mesken ve Emlak Plan ve Bütçe Komisyonu Müşterek Raporu’nda görüşülen ilginç karara göre; Sancaktepe Belediyesi’ne ait Samandıra Mahallesi 8743 ada 2 parsel üzerindeki 2.110 metrekare taşınmaz, Yenidoğan Mahallesi 469 ada 5 parsel üzerindeki 49.454 metrekare arazi, 5393 sayılı kanunun 18. Maddesi (e) bendine istinaden bedelli devir yöntemiyle İBB’ye devredildi.
30 DÖNÜM ARAZİ KABUL GÖRMEDİ
Öte yandan Sancaktepe Belediyesi’nin yine borçlarına karşılık İBB’ye vermeyi önerdiği Samandıra Mahallesi 8370 ada 1 parsel üzerindeki 30.000 metrekare arazi ise İBB tarafından beğenilmedi, bu arazi Sancaktepe Belediyesi’nde kaldı. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, belediyeyi baş başa bıraktığı borç batağı nedeniyle sık sık medyanın ve muhalefetin gündeminden düşmüyordu. AKP'li Başkan İsmail Erdem’in yeni hamlesinin Sancaktepe’de siyasi kulisleri hareketlendirmesi bekleniyor.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/turkiye/akplibelediyeborcbatagindah111334.html
Türkiye yastayken AKP’li vekil ve yöneticiler düğünden düğüne koştu! Halay başı da yaptınız mı?36 izlenme
Et yemek isteyen vatandaş 20 TL daha az vermek için sabaha karşı kuyruğa girdi!63 izlenme
Estetik doktoru Baba Cihantimur'un estetik turnesine savcılık engeli23 izlenme
AKP’li eski başkan isyan etti "Kapı kapı gezip ‘AKP’ye oy vermeyin’ diyeceğim!"43 izlenme
AKP’li Mahir Ünal, Erdoğan’a yapılan zammı böyle savundu!26 izlenme
Bolu Kartalkaya'daki yangın faciası: Can kaybı 76'ya yükseldi31 izlenme
MİT yalanıyla lise öğrencisine istismar eden müdürden skandal savunma! "Minnet borcumu ödedim"36 izlenme
Alkollü içkilere bir zam daha geldi!49 izlenme
Ankaragücü eski Başkanı Faruk Koca tahliye edildi!
Özelleştirmedeki amaç belli oldu: TEİAŞ’ın özelleştirilmesinde hedef değerli araziler!
Nagehan Alçı ile Cem Küçük canlı yayında birbirine girdi! "PKK hassasiyetini bir azalt, PKK'yı bir kına"
Türkiye, Ukrayna'ya 200 milyon TL hibe ediyor!