30 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımlanmıştı…
Genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin kararlar yer almıştı.
“DOKÜMANLARIN PAYLAŞIMI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK”
Resmi gazetede yayımlanan kararlar arasında “Basın ve yayın Giderlerine Düzenleme” başlığı altında şu ifadeler yer almıştı:
* Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.
* Rapor, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

Genelgede belediyelerin “rapor bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak” denilmesine rağmen, AKP'li Afyonkarahisar Belediyesi, aylık çıkardığı “Şehir Postası” isimli gazeteyi Ağustos ayında da basarak dağıtmaya devam etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede yayınların elektronik ortamda yayınlanacağı çok net bir şekilde ifade edilmesine rağmen belediyenin asli vazifesi dışında kalan “gazete basma” girişiminde bulunması tepki çekti.

“KENDİ ALDIKLARI KARARLARA UYMAYAN BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
AKP'li belediyenin birçok konuda tasarruf sağlamadığını belirten CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Afyon belediyesi kendine münhasır hep farklı şeyler yapıyor. Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymadığı gibi, basını baskı altında tutuyor. Hatta belediyenin Kent Konseyi Başkanı da geçtiğimiz günlerde basınımızı Erdoğan'ı sevenler ve sevmeyenler olarak 2'ye ayırmış basını da kutuplaştırmıştı. Afyonkarahisar'daki medya organlarımız zaten belediyenin bütün çalışmalarını haberleştiriyor. AKP'li belediyenin yönetimi kendi genel başkanlarının kararına dahi uymayarak, birçok konuda yaptıkları gibi yine tasarruf etme yoluna gitmiyor. Kendi aldıkları kararlara uymayan bir iktidar zihniyeti ile karşı karşıyayız” dedi.
Cemal Enginyurt'tan çok sert tepki! "Mustafa Kemal’in askerleriyiz diyen Teğmenleri ihraç etmeye kalkmak ihanettir. Gün gelecek bu ihanetin bedelini ödeyeceksiniz"29 izlenme
2 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunan şahsa 41 yıl hapis! Mahkeme, anneyi de affetmedi38 izlenme
Türkiye'de birçok yerde gördüğünüz dev marka Katarlılara geçti!195 izlenme
Vatandaşların yüzde 90'ı ekonomiden memnun değil!36 izlenme
Bakanlık ihaleyi Cengiz’e verdi, gerekçesi: Fiyat dışı unsur!394 izlenme
Teyit Org inceledi: Melih Bulu'nun intihal yaptığını doğruladılar66 izlenme
Elektrik şirketlerine kamudan milyarlar aktı22 izlenme
Motorine büyük zam geldi28 izlenme