30 Haziran'da Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla “tasarruf tedbirleri” genelgesi yayımlanmıştı…
Genelgede kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması, bürokratik işlemlerin azaltılması ve kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli kullanımına ilişkin kararlar yer almıştı.
“DOKÜMANLARIN PAYLAŞIMI ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILACAK”
Resmi gazetede yayımlanan kararlar arasında “Basın ve yayın Giderlerine Düzenleme” başlığı altında şu ifadeler yer almıştı:
* Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimleri hariç hiçbir şekilde günlük gazete alımı yapılmayacak, görev alanı ile ilgili olmayan yayınlara abone olunmayacak.
* Rapor, bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak, bu dokümanların hazırlanması ve paylaşımı elektronik ortamda yapılacak.

Genelgede belediyelerin “rapor bülten ve benzeri yayınlar basılmayacak” denilmesine rağmen, AKP'li Afyonkarahisar Belediyesi, aylık çıkardığı “Şehir Postası” isimli gazeteyi Ağustos ayında da basarak dağıtmaya devam etti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede yayınların elektronik ortamda yayınlanacağı çok net bir şekilde ifade edilmesine rağmen belediyenin asli vazifesi dışında kalan “gazete basma” girişiminde bulunması tepki çekti.

“KENDİ ALDIKLARI KARARLARA UYMAYAN BİR ZİHNİYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ”
AKP'li belediyenin birçok konuda tasarruf sağlamadığını belirten CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, “Afyon belediyesi kendine münhasır hep farklı şeyler yapıyor. Cumhurbaşkanlığı genelgesine uymadığı gibi, basını baskı altında tutuyor. Hatta belediyenin Kent Konseyi Başkanı da geçtiğimiz günlerde basınımızı Erdoğan'ı sevenler ve sevmeyenler olarak 2'ye ayırmış basını da kutuplaştırmıştı. Afyonkarahisar'daki medya organlarımız zaten belediyenin bütün çalışmalarını haberleştiriyor. AKP'li belediyenin yönetimi kendi genel başkanlarının kararına dahi uymayarak, birçok konuda yaptıkları gibi yine tasarruf etme yoluna gitmiyor. Kendi aldıkları kararlara uymayan bir iktidar zihniyeti ile karşı karşıyayız” dedi.
İstanbul’da suya zam geldi43 izlenme
Tarım Kredi’de zam yağmuru41 izlenme
Bira poşetiyle gezen kadını polis böyle darp etti!153 izlenme
Balıkesir depremindeki panik anları kamerada!193 izlenme
Muharrem İnce'nin 'Tarikatları eğitimden temizleyebilir mi Kılıçdaroğlu?' sözlerine salondaki gençlerin yanıtı: Eveeetttt!61 izlenme
Mehmet Şimşek çözümü satmakta buldu: Hepsini satılığa çıkarıyor50 izlenme
İlk corona davası: Yakınlarını kaybedenler başbakan ve sağlık bakanına dava açıyor!61 izlenme
Sedat Peker'den bomba iddia: 'Fuhuş' operasyonu yapılan otelde yapılan organizasyonları açıkladı2521 izlenme