AKP'nin kabul etmediği ekonomik kriz, AKP'li Ümraniye Belediyesi'nin düzenlediği bir ihalenin iptal gerekçesinde açıkça ortaya kondu.
GEREKÇE: “PİYASADAKİ YÜKSELİŞ TRENDİ”
Ümraniye Belediyesi ilçede park yenileme ve yapım işi için 20 Aralık'ta ihaleye çıkacağını duyurmuştu. Ancak belediye 16 Aralık'ta aldığı kararla ihaleyi iptal ettiğini açıkladı.
İhalenin iptal gerekçesinde de piyasa koşullarına dikkat çekildi. İptal gerekçesinde “Piyasadaki yükseliş trendi – ekonomik dalgalanmalardan kaynaklı yaklaşık maliyetin güncelliğini kaybetmesinden dolayı sağlıklı tekliflerin verilemeyeceği kanaatine varılmış olup yeni koşullara göre yeni fiyat tespitlerin yapılmasının zaruri hale gelmesi ve ihale sürecinde yeni ihtiyaçların ortaya çıkması sebepleri doğrultusunda ihale iptal edilmiştir” denildi.
ORTAK GEREKÇE: YAKLAŞIK MALİYET
AKP'li Zeytinburnu Belediyesi de 15 Aralık'ta duvar ve bina cephelerine vinil baskı yaptırılması, tasarım ve uygulama hizmeti için düzenlemeyi planladığı ihaleyi 13 Aralık'ta “yaklaşık maliyetin güncel piyasa şartlarını karşılayamaması” nedeniyle iptal etti.
Aralık ayında AKP'li ve CHP'li belediyelerin iptal ettiği ihalelerin büyük çoğunluğunun gerekçesinin “verilen bütün tekliflerin yaklaşık maliyetin üzerinde çıkması” olduğu görüldü.

Soylu hakkında yeni iddia: 'FETÖ'den açığa alınan polis müdürüne garanti verdi'66 izlenme
İmamoğlu: "Haksızlığa hukuksuzluğa uğrayan kim varsa onlar için mücadeleye devam edeceğiz. Bu kardeşiniz bu yola çıkmıştır, asla vazgeçmeyecek asla!"34 izlenme
Eski AKP’li vekilin Erdoğan’la ilgili bu sözleri başını yaktı19 izlenme
İzmir depreminin ardından iktidarı eleştirmişti... Öykü Serter hakkında soruşturma başlatıldı67 izlenme
Sinan Ateş cinayeti: Demirbaş iddiayı reddetti61 izlenme
Abakarov'un ifadesinden yeni detaylar ortaya çıktı: Gülistan Doku kaybolduktan sonra telefonundan 'KYK yurt' araması yapılmış!22 izlenme
Cumhur İttifakı'nda İmralı çatlağı: "Müzakere değil mücadele"30 izlenme
Ray döşenirken de yandaş unutulmamış: İki şirkete yaklaşık 400 milyon TL!47 izlenme