Esenyurt Belediyesi, tarafından mülkiyeti kendisine ait arazi, 25 yıllığına Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’na bedelsiz olarak tahsis edilmişti. 8 yıl arazi üzerinde herhangi bir çalışma yapılmamıştı. İlçede okul yapmak için çok fazla alanın bulunmadığına dikkat çeken Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt arsanın tahsisinin iptali istemiyle dava açtı. Mahkeme tahsis kararını iptal etti. İstinaf Mahkemesi, iptal kararını onayınca arazi, Esenyurt Belediyesi’ne geçti.
Edinilen bilgiye göre bugün ilçe belediyesi meclisinde 2011 yılında alınan tahsis kararı da oy birliğiyle iptal edildi. Söz konusu araziye, Bozkurt’un seçim vaatleri arasında yer alan kampüs lise projesi yapılacağı belirtildi. İlçede boşalan liseler ise ilk ve orta okula dönüştürülecek. Böylece 60 kişi olan sınıf kapasitelerinin 30’a düşürülmesi planlanıyor.
https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/akplivakfatahsisedilenarazigerialindi1850924
AFAD: Yolları acil durumlar için boş bırakın123 izlenme
Fatih Altaylı'nın 'Kılıçdaroğlu' yazısı çok konuşuldu! "Kimse ondan beklemesin"20 izlenme
İmamoğlu, Yaşanan sel sırasında nerede olduğunu açıkladı50 izlenme
Sazlıdere’nin rant villaları satışa çıktı27 izlenme
Ela Rümeysa Cebeci tutuklandı29 izlenme
Bizim öğrenciye para yok ama yabancıya para çok25 izlenme
'En düşük emekli aylığı' TBMM komisyonunda kabul edildi24 izlenme
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganı sonrası İran vatandaşının sözleri yeniden gündeme geldi: "Memleketi dinle yönetene oy vermeyin. Binlerce şehit vermişsiniz. Bu ülkeye bu bayrağa yazık edersiniz"42 izlenme