Antalya'da özel bir okulda Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği yapan Emine Karakaş, AK Parti'nin sıkça dile getirdiği 'Türkiye Yüzyılı' söylemi hakkında yaptığı konuşma nedeniyle akşam saatlerinde evinden gözaltına alınmıştı.
Karakaş konuşmasında, “Cumhuriyet'in bütün nimetlerinden faydalanıp onu yok etmeye çalışıyorlar. Bir yanda yüz yıl önce anayasa Cumhuriyet yazdımak için ömrünü feda edenler bir yanda bugün onu yok etmeye çalışan Türkiye Yüzyılı masalına herkesi inandırmaya çalışanlar” ifadelerini kullanmıştı.
DAVA AÇILDI
Karakaş’ın 12 Ocak’ta Milli Eğitim Müdürlüğü’nün söz konusu okula gönderdiği yazı ile iş akdinin sona erdirilmesi ve maaşının kesilmesinin istendiği öğrenildi.
Cumhuriyet’ten Bülent Ecevit'in haberine göre Karakaş’ın avukatı Ali Çelik, “Milli eğitim müdürlüğünden gelen yazı ile Karakaş’ın iş akdi tek yönlü olarak feshedildi. Kendisinin işe dönüşü ve maaş kesintisinin telafi edilmesine dair süreç ile ilgili 3 ayrı dava açtık” dedi.
KRT
Ayhan Bora Kaplan davasında Tansel Aktan’a tahliye!52 izlenme
Savunma Sanayii'nde skandal ortaya çıktı: Hem devlet hem özelden ballı maaşlı müdürler54 izlenme
Erdoğan'ın BM konuşmasında mikrofonu kapandı24 izlenme
Adaylıktan çekilmemek için direnen İnce’ye şok üstüne şok: Milletvekili adayı ‘ilk turda bitirelim’ diyerek istifa etti50 izlenme
Kemal Sunal'dan müthiş kapak !!!874 izlenme
Hiranur Vakfı’nın fotoğraf albümü: Kimler kimler var!65 izlenme
Özgür Özel Erdoğan'a seslendi: "Trump'a karşı dik dur, bekliyorum"23 izlenme
Maltepe'de miting meydanının dışında kalan binlerce kişi, bariyerleri yıkıp alana böyle girdi!50 izlenme