AKP’li üç milletvekili Selman Özboyacı, Ahmet Büyükgümüş ve Müslüm Yüksel, 35'er bin lira ödeyerek, 21 gün bedelli askerlik yaptı. Bu süre içinde milletvekili maaşlarını almaya da devam etti.

AKP Konya Milletvekili Selman Özboyacı (en solda) ile AKP Konya Milletvekili Ahmet Büyükgümüş (en sağda).
Yasaya göre bedelli olarak askere gidenlerin çalıştıkları iş yeri tarafından ücretsiz izinli sayılmaları gerekiyor. Ancak TBMM bu üç milletvekiline hem maaş ödedi, hem de sigortalarını yatırmaya devam etti.
Böylelikle 35 bin lira bedelli askerlik parası veren üç vekil, bu bedelin yaklaşık 25 bin lirasını geri aldı, bedelli askerlikleri 10 bin liraya geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Bu durum yasaya aykırıdır. Çakma kahramanlar' aldıkları 21 günlük milletvekili maaşını geri vermeli” dedi.

1994 doğumlu AKP Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, 24 yaşında TBMM’ye girdi, 26 yaşında bedelli askerlik yaptı.
“BABANIZIN PARASI DEĞİL, BAĞIŞLAYAMAZSINIZ”
TBMM Başkanvekili AKP'li Sadi Bilgiç, üç milletvekilinin askere gittiğini bilmediklerini savunup, “Nereden bilinecek, vekillere çip mi takalım?” diye sordu. AKP'li üç milletvekili ise askerdeyken aldıkları 25'er bin lirayı, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na bağışladıklarını açıkladı. CHP'li Tanal da, “Bu para babanızın parası değil, bağışlayamazsınız. Hazine’ye vermeniz lazım” dedi.

CHP’li Mahmut Tanal, AKP’li vekillerin bedelli askerlik fotoğraflarını gösterdi. (FOTO: Zekeriya Albayrak)
“TEŞEKKÜR ALDIK”
21 gün bedelli askerlik süresi boyunca milletvekili maaşı da alan Konya Milletvekili Selman Özboyacı da, “Biz yasal hakkımız olan bedelli askerliğe başvurduk, bunun bedelini ödedik. Orada görev yaptığımız süre boyunca hak geçmesin diye bir aylık maaşımızı Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na yatırdık. Vakfın genel müdürü de bizi arayıp teşekkür etti” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/akplivekillerinbedelliaskerlikparasinimilletodedi6160031/
Yap-işlet-devret modelinin hazineye yükü artıyor: İşte kalem kalem devletin şirketlere ödeyeceği miktarlar24 izlenme
İstanbul Boğazı’na imar affı mı geliyor?36 izlenme
Muharrem İnce: Göz göre göre felakete doğru gidiyoruz1440 izlenme
Bakan Özhaseki’nin ‘villa’ açıklamasına tepki yağdı: "Taş olsa utanırdı…"34 izlenme
Rusya’nın 400 milyar dolarlık rezervi kilitlenebilir!52 izlenme
‘Çiftçi buğday ekmiyor aç kalacağız!’129 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat operasyonunda paranın toplandığı asıl yer ortaya çıktı50 izlenme
Schengen ülkelerinden Türk vatandaşlarına tuhaf uygulama31 izlenme
Yıl 1978: Bülent Ecevit Türkiye’nin ABD ve NATO’ya tepkisini anlatıyor
Son dakika.. Cumhurbaşkanı Erdoğan: 24 Haziran’da erken seçim kararı aldık
KTÜ rektörü, laikliği savunan öğrencilere okuldan uzaklaştırma cezası verdi !
Erdoğan’ın ‘her yeri ekin’ sözüne güvenen çiftçilere ceza yağdı!