Son yıllarda artan özellikle İstanbul’un aralarında bulundu bir çok ilde Arap nufüsundaki artışla birlikte büyük bir değişim yaşanıyor.

Bazı vatandaşlar bunu bir zenginlik, bazıları ise geleceğe ilişkin ‘tehdit’ olarak nitelendiriyor.
Değişim sadece nüfusla kalmazken meydan, iş yerleri ve bir çok noktada asılan arapça yazılı tabela ve ilanlar da dikkat çekmeye devam ediyor.

Bu konuyla ilgili vatandaşlar arasındaki fikir ayrılıkları sürmeye devam ediyor. Tartışmalar sürerken AKP'ye yakınlığıyla bilinen eski Yeni Şafak yazarı Müfid Yüksel’in 2019 yılında yaptığı sosyal medya hesabından bir paylaşımda yeniden gündeme geldi.

Yüksel, "Bu ülkeyi biz Araplaştıracağız. Büyükşehirlere Arap mahalleleri kuracağız" ifadesiyle büyük tepki toplamıştı. Yüksel daha sonra gelen tepkiler üzerine tweetini silmek zorunda kalmıştı.
Müfid Yüksel, Yeni Şafak yazılarına son verdiğinde "Bu durumun AK Parti’nin MHP ile yaptığı ittifakın sonucu olduğunu düşünüyorum. Derin devlet içindeki bir ekolün yaptırdığı birşey olabilir. PKK’lı olmayan PKK’ya karşı duran Kürtleri de istemiyorlar. Görünen o. Bize operasyon çekenlerden çok daha fazla dinin sahibiyiz," demişti.

İstanbul Valiliği, çoğu Suriyelilere ait dükkanlardaki Arapça tabelalar için 2019 yılında harekete geçmişti. 15 Haziran'da başlatılan; Zeytinburnu, Fatih ve Bayrampaşa ilçelerinde yoğunlaşılan çalışmalarda, 730 iş yerinde inceleme yapılmış. Tabelaların büyük bölümünün mevzuata uygun olmadığı tespit edilmişti. Tabelaların en az dörtte üçünün Türkçe olması için çalışma başlatıldı.

Türkiye'nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olan Trabzon Uzungöl'den gelen görüntüler de Arapça tabelaların bulunduğu bir restoranın Arap Hanutçu tuttuğu görülmüş. Videoya Arapların yaptığı yorumlar ise dikkat çekmişti.




Yeniçağ
Erdoğan’ın zamlardan haberi var mı? İmaj tazelemek için ne planlanıyor?46 izlenme
Öğretmenlere zorunlu maarif eğitimi30 izlenme
Bayram öncesi tavuğa zam üzerine zam geldi! 2 gün arayla yüzde 25 artış16 izlenme
Mahfi Eğilmez uyardı: "Bunları yapmazsak yılsonu çöküşü yaşarız"20 izlenme
Cumhuriyetin 100. yılında yaşatılan bu utanç bize yeter: Zeytin ağacı olmayan ülkeden zeytinyağı ithal ediyoruz!28 izlenme
‘Namussuz virüsün beklediği tek bir ortam; ulusal bayram kutlamaları!’44 izlenme
Vurgun direkleri: Ankapark’ta hayalet teleferiğe 50.4 milyon dolar!46 izlenme
Boynukalın'a 'işini yap' diyen AKP'li vekile iktidara yakın barodan sert tepki! "Bacım senden ve senin gibilerden bıktık artık. Siz kimseyi, hiç bir Müslümanı, temsil etmiyorsunuz."87 izlenme