Deprem bölgesinde birçok depremzedenin çadıra ulaşmakta zorlanmasına rağmen Şanlıurfa'nın AKP Karaköprü İlçe Başkanlığı yöneticisi Sertaç Kaya, kırsal mahalle olan Akçahisar'da villa tipi korunaklı köy evinin bahçesine AFAD çadırı kurdurdu.
Bu ayrımcılığa Twitter’dan tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şu ifadeleri kullandı:
“Bugün depremin 17. günü hâlâ ‘Çadırlar nerede?' diye soruyoruz. AKP'li yöneticinin ulaştığı AFAD çadırını depremzedeler neden bulamıyor? Bari depremde, afette torpil, kayırmacılık ayırımcılık yapılmasın.”
Birçok vatandaş da sosyal medya hesaplarından AKP'li yöneticiye yapılan çadır ayrıcalığına tepki gösterdi.
TEPKİLER ÜZERİNE ÇADIR SÖKÜLDÜ
Tepkilerin artması üzerine çadır jandarma tarafından söküldü. AKP'li Sertaç Kaya ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, çadırı bir engellinin güvenli olarak barınması için evinin bahçesine kurduğunu söyledi.
Kaya'nın paylaşımına bir sosyal medya kullanıcısı, “O zaman evinizde niye barındırmıyorsunuz?”, bir başkası ise “Bahçede kamelya var. Neden kullanılır hale getirip barındırmadınız?” sorularını yönetti.
Sözcü
Ünlü R&B şarkıcısı Robert Sylvester cinsel istismardan 30 yıl hapis!33 izlenme
Ferdi Zeyrek yaşamını yitirmişti: İşte o havuzun son hali63 izlenme
Yandaşların 'Atatürk' yalanı bitmiyor... Gerçek saniyeler içinde ortaya çıktı!182 izlenme
30 Ağustos tartışmasında yeni boyut! Malazgirt’teki organizasyon neden Sakarya’da, Kocatepe’de yapılmıyor?118 izlenme
AKP’li belediye olağanüstü toplandı: SGK’ya olan 21 milyonluk borcunu sildirdi!66 izlenme
Erdoğan'ın kışlık sarayına komşu olabilirsiniz: Bedeli 70 milyon TL49 izlenme
AKP'li belediye başkanı Afyon'un kurtuluş töreninde tescilli Atatürk düşmanını andı!54 izlenme
Maliyeti 1 milyar TL’ye ulaştı: Para yutan caminin öyküsü42 izlenme
Benzine bu gece yarısı zam geliyor!
Vatandaşa IBAN veren Erdoğan’a CHP’den 10 kaynak önerisi: ’13 uçağın 12’sini sat!’
Çarpıcı iddia: Erdoğan, Soylu'yu neden görevden alamıyor?
Şanlıurfa Eyyübiye Belediye Meclisi’nin AKP’li eski üyesi Bilal Tekatlı deşifre etti! AKP'li belediyeden 5 milyon euro kime gitti?