Muhalefete mensup belediyelerin harcamaları mali kıskaç altına alınıp, tasarruf tedbirleri genelgesi ile yeni bina yapımı da kısıtlanırken, bu tedbirler iktidar belediyelerine işlemiyor. Şanlıurfa’nın AKP’li Siverek Belediyesi de hamam yaptırıyor.
BELEDİYE KASASINDAN
300 bin nüfuslu ilçedeki Hacıömer Mahallesinde yapılacak 514 metrekarelik hamam için belediyenin kasasından 14 milyon 990 bin lira çıkacak. 250 günde tamamlanması planlanan hamamda, renkli mermer kullanılacak, havuz, sauna ve buhar odası da olacak.
Hamam sevdası daha önce de AKP’li belediyeler tarafından gündeme getirilmiş ve belediye kasasından yapılan harcamalarla birçok ilçede hamam inşa edilmişti. Belediye yönetimleri bu hamamların halkın ihtiyacı olduğunu savunmuştu. Ancak belediyelerin görevinin hamam işletmek olmadığı, yıllardır özel girişimcilerin hamam açıp çalıştırdığı vurgulanıp, bu tesislerin iklim krizi nedeniyle giderek daha değerli hale gelen suyun tüketimini arttırdığı da vurgulanmıştı.
Daha önce de AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi 2022’de ihaleye çıkarak 20 milyon 940 bin liraya Osmanlı tarzı hamam, sauna ve havuz yaptırmıştı. Kayyum ile yönetilen Erzurum Karaçoban Belediyesi ise 3 milyon 148 bin lira harcama ile ilçeye hamam yaptırdı.
OSMANLI HAMAMI
BBP’li Sivas Kangal Belediyesi 2023’te hamam ve sauna için 4 milyon 850 bin TL harcadı. Denizli’nin AKP’li Çivril Belediyesi de 2022 yılında 584 bin liraya hamam yaptırdı. Samsun Atakum’da AKP’li Belediye ise 2018’de yaptırdığı ‘’Osmanlı Hamamı’’ için 2 milyon 94 bin TL ödedi.
Sözcü
Akbelen'i yok eden maden şirketi: "Kömür rezervi bitene kadar kazacağız"43 izlenme
Canlı yayında AKP'liler birbirine girdi !264 izlenme
Bu da oldu! MHP'li Belediye şehit babasının evini satılığa çıkardı! "Teröristler kadar bize müsamaha gösterilmiyor!"13 izlenme
Tunç Soyer, hükümetin İzmir'de metro hattı için ayırdığı bütçeyi duyurdu: 3 bin TL201 izlenme
Hint Okyanusu'nda İran savaş gemisi vuruldu, onlarca kişi öldü26 izlenme
Buz gibi çifte standart! Maşallahı var ama çocuk istismarcısı tarikatçı sağlık gerekçesiyle tahliye olmuş!22 izlenme
MSB acı haberi duyurdu: 2 asker şehit, 3 asker yaralı52 izlenme
Yusuf Tekin'e sistemin nasıl işlediğini Abbas Güçlü sordu! 800 bin öğretmen beklerken atama piyangosu imamlara vurdu20 izlenme