Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, ‘hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artış’ nedeniyle 5 yıl içerisinde 193 yeni cezaevi yapımının planlandığını açıkladı.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in, Adalet Bakanlığı’na sorduğu ‘son 5 yıl içerisinde kaç cezaevi projesinin yapımına başlandığı ve yeni yapılacak cezaevleri’ sorusuna Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü tarafından cevap verildi.
Yanıtta 17 Aralık 2018 tarihi itibarıyla Türkiye genelinde 389 ceza infaz kurumu bulunduğu ve bu kurumların toplam kapasitesinin 211 bin 838 kişi olduğu bildirildi.
Hüriyet gazetesinin haberine göre yazılı verilen yanıtta, “Hükümlü ve tutuklu sayısındaki öngörülemeyen artışın karşılanması amacıyla önümüzdeki 5 yıl içinde 193 yeni ceza infaz kurumu yapımı planlanmış olup bunların 126 adedi inşaat aşamasında, 23 adedi ihale aşamasında, 35 adedi proje aşamasında, 9 adedi planlama aşamasındadır” denildi.
https://gazetemanifesto.com/2019/akpnin2023hedefibesyilda193yenicezaeviyapilacak251150/
Bu pazar genel seçim olsa hangi parti kazanır? Bir ay içinde erime farka dönüştü50 izlenme
Canan Kaftancıoğlu hakkındaki takipsizlik kararı kaldırıldı!68 izlenme
22 yıldır babalar gibi satıyorlar, bu yıl yine satacaklar! İşte 2024 hedefleri44 izlenme
Cumhur İttifakı'nın kalesinde ekmeğe büyük zam talebi41 izlenme
Hakkında FETÖ soruşturması süren tartışmalı müdür, dokunulmaz çıktı; 4 yılda 3 kez atandı!113 izlenme
NASA’da 20 bin, Diyanet’te 125 bin personel çalışıyor!86 izlenme
Çorum’un İskilip ilçesinin CHP’li başkanına Tayyip Erdoğan’a hareket suçumdan dava açıldı!399 izlenme
Bir dönemin dev markası markası icradan satışa çıkacak113 izlenme
Dilan Polat '7 milyon lira vergi ödediğini' söyleyen avukatını susturdu
Talimat Erdoğan'dan! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu "Ben Türk'üm diyene vatandaşlık verilecek"
Mitinglerde montajlı video izleten Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulunan yurttaş gözaltına alındı
İBB davasında ara karar: 18 kişiye tahliye