AKP ile birlikte hayata geçirilen gerici uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Sadece savaş dönemlerinde kullanılan ve ‘Kıbrıs Barış Harekatı’ndan beri ataması yapılmayan ‘Din İşleri Subaylığı’ için yeniden kadro açıldı.
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından verilen ilanda, gerici çevrelerin zaman zaman gündeme getirdiği kadro yer aldı. Gerici yeni Akit, ‘müjdeli haberi’ sürmanşetinden verdi.
İlanın açılma gerekçesini BirGün’e değerlendiren emekli askerler, yandaş kadroların TSK içine doldurulduğunu hatırlatarak, iktidarın yine bir din istismarı peşinde olduğunu belirtti. Emekli askerler kararın yanlış olduğunu vurguladı:
Emekli Amiral Türker Ertürk: Ordu içerisinde kendi kadroları olduğu zaten bilinen bir gerçek. Buralara şimdiye dek böyle bir kadro açma ihtiyacı duymamışlardı. Ancak bugün iktidarın bitip tükenmekte olduğunu görüyoruz. Bu durumda ellerinde iki koz kaldı kullanabilecekleri. Bunlardan biri milliyetçilik, diğeri ise din istismarı.
Tabii ki çok uzunca süredir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin temel kodlarını da değiştirmeye çalışıyorlardı. Önce kadro açıp sonra buralara kendi yandaşlarını atayacaklar. Amaç tabii ki din hizmeti değil din istismarı.
Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş: Meseleyi tarihsel yönleriyle düşünelim. Atatürk zamanında imam subaylar vardı. Bu subaylar kendi alanlarında gereken okullardan mezun olan, oldukça başarılı insanlardı.
Öncelikle askerlik mesleğini biliyorlardı ve ancak ondan sonra imam subaylık yapıyorlardı. Ancak Atatürk’ün kurduğu düzen başkaydı. Siyaset ile din ilişkisini ayrı tutan bir noktada askerin maneviyatını yükseltmek üzerineydi. Fakat bugün kurulmak istenen daha çok ordunun siyasallaşması için yapılan başka bir amaç gibi görünüyor.
Atatürk'ün sevdiği şarkılar albüm oldu38 izlenme
İstanbul'un Haziran enflasyonu belli oldu31 izlenme
Erdoğan'ı zora sokacak açıklama: Fiyatları hükümet arttırdı!37 izlenme
Şahan Gökbakar'ın Atatürk tweeti herkesi kıskandıracak35 izlenme
İskilipli Atıf ile yeni yıl kutlaması!43 izlenme
'Zamlarla kontak açamaz olduk'9 izlenme
Sedat Peker adına bazı şehirlerde muhtaç ailelere kurban bağışı yapıldı39 izlenme
Esenyurt’ta Fas uyruklu kaçaklar ile Türk vatandaşlarıı arasında kavga! “Elin Faslısı gelmiş Türklere kafa tutuyor. Kimse de bir şey demiyor!"25 izlenme
Hizbullah terörünün nihai amacını gerekçeli kararında yazdı, tehlikeye dikkat çekti
Tekmeci Yusuf Yerkel’e Almanya akredite vermedi!
ODTÜ’deki ağaç katliamıyla ilgili yeni gelişme! Yurt yapımına mahkeme ‘dur’ dedi!
Rıza Kocaoğlu ve Halit Ergenç'e 'yalan tanıklık' davası! 4 yıla kadar hapis istemi