Dünyanın en büyük futbol kulüplerinden olan İspanyol temsilcisi Barcelona, 31 Ocak 2023’te imzalanan sözleşme ile stadyumu Camp Nou'nun yenilenme çalışmalarını Türk şirketi Limak Holding'e devretti.
Eski Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak Holding'in stadyumu gelecek sezonun başlarında İspanyol temsilcisine teslim etmesi beklenirken, inşaat sürecinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle teslim tarihinde değişikliklere gidildi.
STADYUM YETİŞMEDİ, BARCELONA İSYAN ETTİ
Dünyanın önde gelen spor gazetelerinden Marca, stadyumun 10 Ağustos'ta yapılması planlanan Joan Gamper Kupası'na hazır hale getirilemeyeceğini belirterek, inşaat çalışmalarının zamanında tamamlanamadığını ve henüz stadyum için Belediye Meclisi'nden gerekli lisansların alınmadığını duyurdu.

İspanyol kulübü için en büyük sıkıntı ise, Şampiyonlar Ligi formatına göre bir kulübün tüm ilk tur maçlarını aynı stadyumda oynaması gerekiyor. 16 Eylül'de oynanacak ilk Şampiyonlar Ligi karşılaşmasına Camp Nou'nun yetiştirilemeyecek olması nedeniyle Katalan ekibi, dev organizasyonda oynayacağı 4 karşılaşmanın tamamında farklı bir stadyumda oynamak zorunda kalacak.
Barcelona Başkanı Joan Laporta, 2023 yılında yaptığı açıklamada stadyumun 20252026 sezonu öncesinde en az yüzde 70 seyirci kapasitesi ile hazır olacağını, bu durumun gerçekleşmemesi halinde ise Limak Holding'in yaptırımlarla karşı karşıya kalacağını duyurmuştu.

LİMAK'A 202 MİLYON EUROLUK FATURA
Kulüp ve Limak arasında imzalanan sözleşmede, stadyum inşaatının hedeflenen tarihten geç bitirilmesi halinde, geciken her gün için ceza ödemesi yapılacağına ilişkin bir madde bulunmakta.
Mevcut çalışmalar dikkate alındığında, Marca'nın haberine göre stadyumun 29 Kasım tarihinde açılması ve bu gecikme için Limak Holding tarafından 202 milyon Euro ödeme yapılması bekleniyor.

AKP'NİN İHALE ŞAMPİYONU
Limak Holding, Türkiye'de ve dünyada kamudan en fazla ihale alan 5 şirketten biri olarak biliniyor. Türkiye'de yapılan dev yatırımların ihalelerini alarak milyarlarca dolar gelir elde eden Limak, devam eden süreçte bu sektörlerdeki birimini yurt dışına taşımış ve çok sayıda uluslararası projenin ihalesini kazanmıştı.
Sözcü
Muhammed Yakut İspanya'da eşi ve oğlu Türkiye'de serbest bırakıldı43 izlenme
Muhittin Böcek yeniden hastaneye kaldırıldı21 izlenme
Varlık Fonu'nda Berat Albayrak ve Bilal Erdoğan izleri!53 izlenme
Savaş bahane silah satışı şahane!24 izlenme
İstanbul’da ücretsiz maskeler eczanelerden dağıtılacak!117 izlenme
AKP'nin ülkeyi düşürdüğü durum! Suudi Arabistan Finans Bakanı 'Türkiye gibi savunmasız ülkeleri destekleneye devam edeceğiz'43 izlenme
Emekli amirallerin başına gelmeyen kalmadı: Haklı çıktılar!56 izlenme
Iraklılara Arapça eğitim veren özel lise!267 izlenme
Saray'a yakın anket şirketinin sahibi: Ekrem İmamoğlu 5 puan farkla yarışı önde götürüyor
Ünlü Profesör, gerekçelerini tek tek saydı: AKP bütün gemileri yaktı!
Elektrik ve doğalgaz faturalarında vahim tablo! ‘14,5 milyon insanın elektriği kesildi!’
“İmamoğlu’na saldırının sebebi tükenmişlik sendromu”