
İzmir'in Çeşme ilçesi başta olmak üzere günlerdir çok sayıda ilçede devam eden yangınların bir kısmı kontrol altına alınırken, yangın söndürme çalışmalarının yetersizliğine yönelik tartışmalarda dikkat çeken bir detay ortaya çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yangın söndürme çalışmalarına yalnızca karadan müdahale etmesi tartışmalara konu olurken, Mayıs ayında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yangın söndürme uçağı satın alınması ve kullanılması için yetki talep ettiği ancak bu isteğe onay verilmediği ortaya çıktı.

BELEDİYE YETKİ İSTEMİŞ, BAKANLIK REDDETMİŞ
Talebin reddedilmesinin ardından açıklamada bulunan Tugay, şu ifadeleri kullanarak belediyenin yangın söndürme uçağı satın alınmasına izin verilmediğini belirtti:
"Programın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yangınlara yönelik hazırlıklı olduklarını söyledi. Yangın söndürme uçağı alma konusunda da açıklama yapan Tugay, “İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin veya genel olarak belediyelerin yangın söndürme uçağı alma ve kullanma yetkileri yok. Uçağı almak yetmiyor bunu kullanmak için de izin gerekiyor. Konuştuk, buna izin verilmeyeceği söylendi. Gerçekçi olan şey bizim karadan mümkün olduğunca yangına müdahale etmemiz. Her kurumla tam bir uyum içerisinde çalışmaya hazırız”

Özgür Demirtaş'ın yorumu büyük ses getirdi: "Korkunç bir fikir"55 izlenme
Halk işte bu durumda! Ankara'da yağmur altında metrelerce uzayan ucuz ekmek kuyruğu!53 izlenme
Kadın yurttaştan AKP'lilere Afrin tepkisi: Benim kardeşim gitti, sizin neyiniz gitti ki?201 izlenme
Türk Tabipler Birliği'nden koronavirüsle ilgili vahim uyarı! "Koruyucu tıbbi malzeme yetersiz"133 izlenme
Bellway şirketinin sahibinden Kılıçdaroğlu hakkında 'itiraf' gibi suç duyurusu: 'Ticaret sırlarımız ifşa edildi'1447 izlenme
Mesut Yar, kanalı Habertürk'e operasyonu canlı yayında öğrendi23 izlenme
Hamas'ın İsrail savunmasını aşmak için kullandığı motorlu paraşütler hakkında ne biliniyor?46 izlenme
Özgür Özel de listede! 12 dokunulmazlık dosyası Meclis'e sunuldu17 izlenme