4 Şubat’ta, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a yakınlığıyla bilinen isimlerin de arasında olduğu çok sayıda kişinin, çeşitli ülkelere din hizmetleri müşaviri olarak atandığını, kararın ise “seçimde iktidarın kaybetmesi durumunda kullanılmak üzere” alındığı iddiası gündeme gelmişti.
Söz konusu isimler arasında, Bakû’ya görevlendirilen Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) 2. başkanı da olan başkanlık müşaviri İhsan Açık da yer aldı. Açık, Bakû’daki görevine başladı. Başkan Ali Erbaş’a, depremzede bebekle fotoğrafı üzerinden “Bebekler kurtulmaya başladı siz bebekleri kucağınıza alınca” sözleriyle tepki çeken Açık’ın, dolar üzerinden maaş alacak olması da kurumda tartışmaya neden oldu.
LAİKLİK DÜŞMANI ATANDI
Açık’tan boşalan TDV 2. başkanlığına, Erbaş’a yakın bir diğer isim olan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşliyen getirildi. Kadınların giyimlerini “Sanki giyecek elbisesi yok, perişan. Niye böylesiniz?” sözleriyle hedef alması, “Müslüman kadınların makyaj yaparak, güzel kokular sıkarak dışarı çıkmasının haram olduğu” yönündeki açıklamasıyla bilinen İşliyen, tezinde de laikliği hedef alarak sekülerleşmenin “dini tamamen reddettiğini” öne sürmüştü.
KIZILAY’A 250 MİLYON LİRALIK CAMİ
Öte yandan, TDV’nin 2022’ye ilişkin faaliyet raporu yayınlandı. Sık sık bağış toplayan ve bu bağışların harcanması konusunda eleştirilerin odağında olan TDV’nin harcama kaleminin büyük kısmını cami ve Kuran kursları oluşturdu. Muğla Bodrum’da inşaatı süren cami ve külliye için yapılan harcama 2022 itibarıyla 11.4 milyona ulaşırken, Ankara’daki ODTÜ Camisi için yapılan harcama da 11 milyon lirayı aştı. Iğdır’da inşa edilecek Kuran kursu için öngörülen maliyet ise 20 milyon lira oldu. Kızılay’da inşa edilmesi planlanan 15 Temmuz Şehitler Camisi için hesaplanan maliyet ise 250 milyon lira olarak belirlendi. Yardım talep eden TDV şubelerine aktarılan tutar da 4 milyona yaklaştı.
KRT
Temel Karamolloğlu da 100 bin imzayı geçti! İşte son durum596 izlenme
Mikrofon açık kaldı parti içerisindeki kavga ortaya çıktı! AKP MKYK Üyesi, iftar programına katılmayan AKP’li Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’e dangalak dedi!74 izlenme
Bakanlığın önünde 'açım' diyen vatandaş gözaltına alındı34 izlenme
#izmir'deki #deprem'den 91 saat sonra enkaz altından kurtarılan Ayda'dan hastanede ilk görüntü101 izlenme
İktidardan güldüren paylaşım: Bu nasıl rekor?35 izlenme
Suda indirim önerisine AKP ve MHP’den ret40 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 5.299 yeni vaka tespit edilirken, 37 kişi hayatını kaybetti, 4.446 kişi de sağlığına kavuştu!62 izlenme
Hindistan değil Alanya Barlar Sokağı! Bir erkeğe 15 erkek düşüyor36 izlenme
Zam bekleyen emekliye bir darbe daha: Selçuk Geçer 'O yasayı kaldırdılar' diyerek kötü haberi verdi
Gericiler iş başında! Cumhuriyet’i el bombasıyla tehdit ettiler
Okumak 'para' etmiyor, gençler akademiden uzaklaşıyor
Uzman isimden dikkat çeken açıklama: ‘Narin cinayeti davasında karar bozulabilir'