Yoğun bir ekonomik krizin içinde olan Türkiye’de “Almanya bizi kıskanıyor” polemiğiyle gündeme gelen Almanya’da çocuk yardımı ile ilgili ilk rakamlar telaffuz edilmeye başlandı…
Federal Aile Bakanı Lisa Paus, yoksulluk riski altındaki çocuklara güvenli alan sağlamak için 636 euro (yaklaşık 18.550 TL) ödenebileceğini duyurdu. 2025’te en küçük çocuk için 530 euro ve en büyük çocuk için de 636 euro ödenebileceğini belirten Paus, bu rakamın 2024 için öngörülen rakamın yüzde 12 fazlası olduğunu söyledi.
Paus, gelecek yıl yüzde 3 gibi bir artışın da öngörüldüğünü dile getirdi. Bakan Paus, “Çocuklara eşit imkanlar ve sosyal yaşama daha fazla katılması için yeterli bir miktar” dedi. Almanya’da koalisyon hükümeti bir süredir şu an verilen aylık 250 euroluk (7291 TL) çocuk yardımını değiştirerek daha kapsamlı bir yardım paketi üzerinde çalışıyordu. Fakat çocuklara sunulacak yardımın miktarı bilinmiyordu.
HÜKÜMET ANLAŞTI AMA…
Yapılan açıklamada çocukların yaşı, ailesinin gelir durumu gibi durumlara göre çocuklara verilecek miktarın da artıp azalabileceği belirtildi. Alman hükümeti bir süredir bu konuda rakamı netleştirmeye çalışırken Yeşiller ve FDP arasında miktar konusunda bir anlaşmazlık yaşanmıştı.
Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, salı günü yaptığı açıklamada 6 yaşın altındaki çocuklar için 2024 yılında yardım miktarının 357 euroya çıkması gerektiğini ve 1417 yaşlarındaki çocuklar için ise 471 euroya çıkması gerektiğini söylemişti.
TÜRKİYE’DE ÇOCUK YARDIMI NE KADAR?
Türkiye’de de çocuklar için bazı maddi destekler sağlanıyor… Birinci çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise tek seferlik doğum yardımı ödemesi yapılabiliyor.
İkiz ya da üçüz doğuranlara ise 2 yıl boyunca çocuk başına aylık 400 TL veriliyor.
Sözcü
CHP'li Veli Ağbaba: "AKP dönemindeki mahkum sayısı yüzde 500 arttış gösterdi"18 izlenme
Sağlık Bakanı Koca: Küresel Covid aşı baskısına boyun eğmemiz mümkün değil28 izlenme
Ayhan Bora Kaplan operasyonu Sedat Peker'in susturulmasının devamı mı? Gökçer Tahincioğlu anlattı107 izlenme
Okul servislerine ara zam! "Hayatımda ilk kez gördüm"43 izlenme
Uydu kayıtlarında Libya’da görünen zehir gemisinin Türkiye’de olduğu ortaya çıktı39 izlenme
Paramız pula döndü30 izlenme
Emekliye 5 bin lira ikramiye Meclis'e geliyor! İşte hesaplara yatacağı tarih28 izlenme
Nebati 'Bürokrasiyi alaşağı ederiz' dedi ama yatırımcı hukukun üstünlüğüne güveniyor: Türkiye Zambiya'dan da geride!39 izlenme
Batman’da sıcak çatışma! İki askerimiz şehit oldu
Pire ısırığı nedir? Belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Kocaeli'de hız sınırını aşan kamyon şoförünü uyaran dizi oyuncusunu 4 kişi öldüresiye dövdü! "Başka kamyoncular, TIR'cılar durup araya girmeseydi öldürene kadar döveceklerdi"
23 yıllık iktidar son mu buluyor? AKP'nin kalesi Trabzon'da 'hükümet istifa' sesleri