Alman Sosyal Demokrat Parti, Sol Parti, Yeşiller'in yanı sıra, ATİYAB adlı işadamı örgütü, Türkiye Sosyaldemokratları Derneği (TSD), Halk evleri, sosyal demokrat dernekler, Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF), Alman Sendikalar Birliği ve IG Metall temsilcileri, bugün yine Frankfurt Başkonsolosluğu önünde eylemdeydi.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Eski Ticaret Ataşesi gittiği halde, yoğun eylemler ve tepkiler yüzünden henüz atandığı göreve başlayamayan, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yerkel'in atanma kararının geri alınması istendi.

“ONUNLA ASLA ÇALIŞMAYIZ”
Gözaltına alınmış bir işçiyi tekmelemenin insanlık suçu olduğunu vurgulayan konuşmacılar, “Hemen atama kararını geri alın. Yerkel'i Frankfurt'ta istemiyoruz. Hiç bir alanda görev yapmasına izin vermeyeceğiz“ ifadesini kullandı. İşadamları örgütleri ise kesinlikle Yerkel'le çalışmayacaklarını vurguladı.
YAKIN KENTLERDEN GELDİLER
“Yerkel Persona non grata İstenmeyen adam”, “Frankfurt'ta istenmiyorsun” pankartları taşındı. Ayrıca, Soma faciasında ölenler anıldı. Bu atamanın ölen onca canın anısına bir saygısızlık olduğu belirtildi. Eyleme, Frankfurt dışında Darmstadt Halkevi, Beşiktaş Halkın Takımı grubu, Rüsselsheim Barış Evi, Alevi dernekleri ve CHP örgütleri de destek verdi.
Rojin Kabaiş’in babası adalet istiyor: "İntihar süsü verdiler"35 izlenme
Yaşar Nuri Öztürk 'din ile aldatanların' ihaleleri nasıl kaptığını yıllar önce anlatmıştı: "5 dakika konuşuyor. 20 defa İnşallah, Maşallah diyor"43 izlenme
İçişleri Bakanlığı logolu kart basan AK Gençlik Ocakları'na operasyon! Genel Başkan tutuklandı30 izlenme
Mansur Yavaş, Ankara'da son anket sonuçlarını açıkladı31 izlenme
Diyanet'in çocuk Kuran kurslarında patlama: Son 10 yılda 11 kat arttı!12 izlenme
Borcunu ödeyemeyen çiftçiye bir darbe daha! Ziraat Bankası'ndan satılık tarla24 izlenme
AKP'nin dokunduğu batıyor: ÇAYKUR'da dev zarar!36 izlenme
Bir partiden daha İmamoğlu'na destek çağrısı111 izlenme
Yurttaş çöpten gıda yarışına girerken, Londra'da İletişim Başkanlığı'nın 'Daha adil bir dünya mümkün' kamyonları tur atıyor
‘MİT’ yalanıyla istismarda istenen cezalar belli oldu
Talep yok, dayatma var! Akademik liselerin kontenjanı düşürüldü, imam hatiplerin artırıldı
Yok artık dedirten fiyat farkı: Bahçede 5 lira markette 27 lira