Almanya’da ekim ayında olağanüstü hal ilan edilmesine neden olan corona virüsü patlamasının ardında, yabancılar ve Türklerin olduğu en resmi ağızlardan ilan edildi.
Robert Koch Enstitüsü Başkanı Prof. Lothar Wieler, Alman hükümetine yaptığı sunumda, “Ülkemizde maalesef paralel bir yapı oluştu. Bunlara erişemiyoruz. Corona kurallarını anlamıyorlar ve 4 milyon yabancı, ağır corona vakalarının yüzde 50'sini oluşturuyor” dedi.
Alman vatandaşlığını almış yabancıları da katınca, bu oran yüzde 90'a çıkıyor.

Almanya’da normalleşme sürecinin bu ay hız kazanması bekleniyor.
DOKTORLAR, HÜKÜMETE ANLATTI
Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild de konuyu manşetine taşıdı… Yeni raporlarla durumun daha da ağır olduğu ortaya çıktı.
Alman hükümetine brifing için yapılan telekonferansta konuşan Moers Akciğer Hastalıkları Kliniği Başhekimi Thomas Voshaar, “Sayılar bize corona kurallarını hiçbir şekilde anlatamadığımız bir grup olduğunu gösteriyor. Tümü de yabancı kökenli. 2020 yılının son çeyreği ile 2021 yılı ocak ayına baktığımızda, entübe edilen (solunum cihazına bağlanan) ağır hastaların yüzde 90'ı yabancı” açıklamasını yaptı.
BAKAN SPAHN: AMAN TANRIM…
Konuyu Sağlık Bakanı Jens Spahn’a ilettiğini, onun da “Aman tanrım. Aman tanrım…” dediğini belirten Dr. Voshaar, bunu bazı hastalara bilgi vermede büyük iletişim sıkıntısı olmasına bağladı.
Robert Koch Enstitüsü Başkanı Wieler ise, bu konuyu daha önce duyduğunu ama “ırkçılık ya da yabancı düşmanlığı” damgası yeme korkusuyla açıklayamadığını belirtti.
Wieler, “Konu bizim bir için tabu. Bu konuyu imamlarla görüşmemiz lazım. Özellikle Berlin'de büyük etkileri var. Bu çok büyük bir problem” diye konuştu.
ÖLENLERİN ÇOĞU YABANCI VE TÜRK
Entübe edilen hastaların çoğunun yabancı veya yabancı kökenli olması, bunların büyük çoğunluğunun da Türk olduğunu gösteriyor.
Çünkü, Almanya'daki en büyük yabancı grubu Türkler. Bu durumda, günlük ölüm sayılarında çok büyük bir oranın Türkler ve yabancılardan oluşması da büyük olasılık.
Giessen gibi, Frankfurt Üniversite Kliniği ve birçok corona virüsü hastanesinde yatan hastalarının çoğunluğunun Türk kökenli olduğu biliniyor.
Halk erken seçim istiyor! Son ankette de sıralama değişmedi17 izlenme
İmamoğlu'ndan metrobüs kazasına ilişkin açıklama32 izlenme
Son dönemdeki zamlar yüzünden hükümetin hedefi haline gelen Zincir marketler mühürlenmeye başladı35 izlenme
Özel'den Akın Gürlek'e 'gelir' sorusu, yanıt için süre verdi: "Başsavcılık maaşının yanında başka bir gelir elde ettiniz mi resmi yoldan?"19 izlenme
Ünlü ekonomist Selçuk Geçer memur ve emeklilere yapılacak ek zammın tarihini açıkladı223 izlenme
AKP'nin 'Türkiye Yüzyılı' şarkısını besteleyen isimden cumhuriyeti hedef alan Mahir Ünal'a tam destek! "Sözlerinin altına imzamı atarım"41 izlenme
Diyanet’in gezi bütçesi 745 milyon TL22 izlenme
Aziz İhsan Aktaş iddianamesinden yine gizli tanık çıktı: Bu kez 'Yaprak' ve 'XYZ49QP'23 izlenme