Türkiye İşçi Partisi, geçtiğimiz günlerde ameliyattaki hastayla stent pazarlığı yapan hastane önünde toplandı. TİP İstanbul Örgütü, "Sağlık hakkı parayla satılamaz!" sloganıyla hastane kapısı önünde açıklama yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
Daha birkaç ay önce para için bebeklerin öldürüldüğünü bütün Türkiye duydu. Çocuğunuzu teslim ettiğiniz insanlar sır daha fazla para kazanmak için, öldürdüler. Yargılanıyor olabilirler ama bu bize, sadece para ile çalışan bir sistemin var olduğunu gösteriyor. Bu ülkenin, deresi, taşı, suyu her şeyi satılıyor. Sermayeye peşkeş çekiliyor. Eğitim satılıyor, sağlık satılıyor, Sizin can güvenliğiniz, geleceğe dönük kaygılarınızı, para olarak gören sistem icat ediyorlar. Hastaneye bebeğin izi yatırıyorsunuz size tabutta teslime ediyorlar. Göze gidiyorsunuz katarakt ameliyatı oluyorsunuz, kör olarak çıkıyorsunuz Çocuğunuzun eğitimi için, yılda 1 milyon lira para istiyorlar. Soluk aldığınız havayı, içtiğiniz suyu satıyorlar.
Kalp krizi geçiriyorsunuz sedyede yatıyorsunuz, kendini ve haddini bilmez, sistemin kölesi olmuş biri çıkıp diyor ki, kaç para verebilirsin? Sizi canınızdan daha kıymetli değil bu? Buna itiraz etmeniz gerekiyor.
Para edeceklerini bilse, kendi haysiyetlerini bile satarlar, eğer varsa. Ama yok. Biraz haysiyeti olan herkes bu hastanede dönen her şeyin, bu ülkenin her tarafında olduğunu bilmeli. Bu hastaneye çaresizlikten gelenler, gelmemel. Bu hastane kapatılmalı.
NE OLMUŞTU?
İstanbul'da yaşayan 51 yaşındaki B.T., 13 Ocak'ta göğüs ağrısı şikayetiyle Taksim'de bir hastaneye başvurdu. Yapılan testler sonucu üç damarının tıkalı olduğunu ve acilen anjiyo yapılması gerektiği belirtilen B.T., gece saatlerinde Bakırköy’de bulunan özel bir hastaneye sevk edildi.
İddiaya göre hastanede doktor-hemşireler yerine temizlik görevlilerinin hastalarla ilgilendiğini fark eden B.T., tedaviyi kabul etmedi. Ancak doktorların kalp krizi riski olduğunu söylemesi üzerine yatış yapılarak anjiyoya alındı.
ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİRKEN UTANDIRAN PAZARLIK
Anjiyo kararının ardından B.T.'nin ameliyat masasında karşılaştığı manzara, sağlık sistemindeki büyük ihmalleri ortaya çıkardı. B.T., anjiyo sırasında hastane muhasebecisinin ameliyat odasına girerek kendisiyle stent fiyatlarını konuştuğunu iddia etti.
Muhasebecinin "15'e 18'e ve 20'ye var" diyerek fiyat belirttiği anlar görüldü. Durum, özelleşen sağlık sisteminin hasta hayatına nasıl bir değer biçtiğini gözler önüne serdi.
Ancak durum bununla kalmadı; B.T., en uygun fiyatlı stentin takılmasını istediğini, ancak üçüncü stent için kendisinden 50 bin lira talep edildiğini söyledi.
'PARAYI NAKİT ALIYORLARDI'
Öte yandan B.T., muhasebecinin hiçbir koruyucu ekipman giymeden odaya girdiğini ve aynı hastanede o gün gelen herkese benzer işlemler yapıldığını öne sürdü. B.T., tüm ödemelerin nakit olarak alındığını ve bu yöntemin, yapılan işlemlerle ilgili şikayet edilmesini engellemek için uygulandığını iddia etti.
Tele1
Koronavirüs bilgisayarlara da bulaştı!
AKP’li yöneticiler üç kez tarih vermişti! Şehir Hastanesi yılan hikâyesine döndü
Milli Piyango'nun Süper Loto, Sayısal Loto ve On Numara ikramiyeleri 5 günde 3 kez aynı yere çıktı!
AKP'li vekil "doktor yok" diyen kadınları "CHP'li militan" ilan etti!
Valilik, Bolu Belediyesi’nin deprem bölgesi için askıda gıda uygulamasını engelledi!
Karamollaoğlu’ndan AKP’ye İsrail tepkisi!
Reuters’a konuşan yetkililer: Cumartesi ve gece kısıtlaması kalkabilir
Terör örgütünün fesih açıklaması sonrası Cemal Enginyurt’tan olay olacak ağır sözler!
İsmailağa tarikatının hocası çocuk istismarını savundu, utanmadan eleştirenlere hakaret etti!
Firari müteahhitten 'pes' dedirten savunma: Yaptığı binada 150 kişi öldü
150 bin kişinin yaşadığı ilçenin AKP'li belediyesinde dev rüşvet skandalı: Tam 40 milyon TL!
Görüntüler gündem olmuştu! Sucuk yelleyen AKP’li başkan: "Kimse ağzına tek bir lokma almadı"
Böyle çifte standart görülmedi: AKP’li belediyelere SGK borcu kıyağı!
Sinan Ateş'in ailesinden açıklama: "Eğer sözler tutulmazsa yurdun her köşesinden bizi bekleyen dostlarımız konuşmaya başlayacaklar"