CHP lideri Özgür Özel, 18 Eylül'de partisinin Bahçelievler mitinginde yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın oğlunun geçen hafta İstanbul'a geldiğini ve Dolmabahçe Sarayı'nda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü iddia etmişti.
Görüşmede iş bağlantılarının ele alındığını öne süren Özel, "Daha geçen hafta cumartesi günü İstanbul'da, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde ismini gizleyerek Trump'ın oğlu Junior Trump'ı ağırlıyor. Onunla pazarlığa tutuşuyor. 'İş adamı' yazmışlar; ismini yazmıyorlar ziyarete. Filistin kan ağlarken Trump'ın oğluyla lobi şirketleri üzerinden iş tutuyorlar. Filistin'i, Filistin'deki kardeşlerimizi yalnız bırakıp Trump'a terk ediyorlar" ifadelerini kullanmıştı.
Erdoğan, ABD'ye gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi.
Anadolu Ajansı muhabiri, "Efendim CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sizin ABD Başkanı Donald Trump'ın oğluyla Gazze pazarlığı yaptığınız iddia etti. Sizin bu konudaki fikirlerinizi öğrenmek isterim' diye sordu.
Erdoğan, "Ne pazarlığı yapmışız? Oda yanımızda mıydı? İnanmıyorsunuz böyle şeylere değil mi?" diye karşılık verince muhabir, "Biz size soruyoruz efendim" şeklinde cevap verdi.
Erdoğan'ın konuşmasının devamında ise şunları söyledi:
"Sağır duymaz uydurur. Bu adam da sürekli böyle uydurup duruyor. Buna partimizin sözcüsü gereken cevabı en güzel şekliyle verdi. Ve bizler de ilk fırsatta çok daha geniş manada gereken cevabı vereceğiz."
Sözcü
Yasak tanımadılar: Depremzedeler Malatya'da "Sessiz Yürüyüş" yaptı
Bakan Şimşek garantiden kaçtı
Erdoğan'a ve Albayrak ailesine hakaret ettiği gerekçesiyle 6 yıl hapsi istendi!
'Türkler Ecdadını Çok Yüceltiyor' Diyen Kürt Gencine İlber Ortaylı'dan Kapak Cevap !
Sokak röportajında genç kızın isyanı! 'Millet aç, evine ekmek götüremiyor. Ülkenin anasını ağlattınız, teşekkürler!'
Marmara Denizi'nde batan geminin yeri tespit edildi
Kamuda tasarrufu otomobille ezip geçtiler!
Kuru soğanda büyük şok! Gümrük vergisi sıfırlandı!
Financial Times'tan flaş iddia: ABD Türkiye'ye süre verdi
Olay Türkiye’de geçiyor: Ev sahibi Suriyeli evini Faslıya kiraya veriyor, Faslı kiracı daireyi 'Mısırlı Suriyeli ve Faslı 10 kişiye' kiralıyor!
İhracata büyük darbe! 500 bin dolarlık ürün ortada kaldı!
İsrail Ordusu'ndan Filistinlilere muhbirlik teklifi: Para verilecek, güvenlikleri sağlanacak...
Toprak altındaki 9 işçiye sigorta ayıbı
Sağlık Bakanlığı açıkladı: 3.354 yeni vaka tespit edilirken, 17 kişi hayatını kaybetti, 18.964 kişi sağlığına kavuştu!