Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Anıtkabir'e 300 metre mesafedeki 35 bin metrekarelik bölgeye cami yapılacak” iddialarıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Belediyenin Twitter hesabında yapılan açıklama şöyle:
* “Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oybirliğiyle alınan karardaki alanın Anıtkabir yerleşkesi ve çevresi ile hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Cami yapılacak alan Gazi Mahallesi'nde olup, zaten halihazırda yerleşimin olduğu bir bölgedir. Anıtkabir'e olan mesafesi de 300 metre değil, 1 kilometreden daha fazladır.
* İmar planı değişikliği yapılan alanın zemin kotu yüksekliği yaklaşık 856 metredir. Anıtkabir'in bulunduğu alanın zemin kotu ise yaklaşık 906 metredir. Aradaki yükseklik farkı 50 metredir. Anıtkabir'in yapı yüksekliğinin 22 metre olduğu da göz önüne alındığında cami yapılması düşünülen alanda yapılacak yapının Anıtkabir silüetini etkilemeyeceği açıktır.
* Söz konusu alana ilişkin plan değişikliği onay süreci devam etmektedir. İmar planı değişikliği henüz kesinleşmemiştir. Askı sürecinde olan plana yapılacak itirazlar titizlikle değerlendirilecektir. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi, bugüne dek olduğu gibi bundan sonra da Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve hatıralarına saygılı bir şekilde Ankara'ya hizmet etmeyi sürdürecektir.”
Sözcü
Bodrum'un 'cennet'inde belediye yok hukuk yok29 izlenme
Asgari 15 aydır açlığa yeniliyor26 izlenme
Şarbon tespit edilen köy karantinaya alındı!113 izlenme
Emekli ve memur eski rakama göre hesap yapmasın: Temmuz ayında yapılacak maaş zammı bu şekilde belirlenecek105 izlenme
CHP’li Ekrem İmamoğlu’ndan flaş anket açıklaması!145 izlenme
Elektriğe yapılan zamlar, cihazlara bağlı hasta yakınlarını perişan ediyor51 izlenme
Okulda harem-selamlık skandalda ikinci perde: Gerici müdür göreve iade edildi!60 izlenme
Suudilere 2 milyon metrekare toprak satıldı!153 izlenme