Gazeteci Timur Soykan, Ankara’da Bucak aşireti mensubu bir kişinin ’06 BCK…’ plakalı bir otomobilden indikten sonra başka bir kişiyle tartıştığı görüntüleri paylaştı.
Bucak aşiretine mensup kişi videoda araçtan indikten sonra bir kişiyi bacaklarına ateş ederek yaralıyor. Ardından yanındaki kişiyle aracına dönen adam hızla olay yerinden uzaklaşıyor.
Soykan olayla ilgili şu paylaşımı yaptı:
“Aşiret düzeni: Ankara’da ‘06 BCK’ plakalı araçtan inen Bucak aşireti mensubu, tartıştığı kişiyi böyle bacaklarından vurdu. İddiaya göre: Memduh Bucak, şikayetten sonra polise teslim oldu. Aynı gün mahkeme tarafından serbest bırakıldı.”
EV HAPSİ VERİLMİŞ
Gazeteci Candaş Tolga Işık da X’ten Soykan’ın paylaştığı videoyu Adalet Bakanlığı'na sorduğunu ve verilen cevabı paylaştı.
Videoyu alıntılayan Işık şunları söyledi:
“Az önce Adalet Bakanlığı’na sordum: ‘Şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle ev hapsi verilmiş. Ancak Başsavcılık tutuklanması talebiyle karara itiraz etti’ cevabı geldi. Belinden silah çıkarıp adam vuran birine ev hapsi!!! Eve bırakırken plaket de verseydiniz.”
BUCAK AŞİRETİ
Nüfusunun 150 bin kişi olduğu belirtilen Bucak aşireti Şanlıurfa’nın Siverek ve Hilvan ilçelerinde bulunan bir Zaza aşireti.
TELE1
Dünya kupası finaline damga vuran kareler tartışma konusu oldu.
CHP'nin ABD Temsilcisi Özcan'a gözaltı
Atatürk’ün ölüm saatinde direksiyon sınavı yapacaklar!
Adana’da 'kontrollü' minare yıkımı faciayla sonuçlanacaktı!
AKP'li isimden Atatürk'ü hedef alan skandal paylaşımlar!
Putin’in 700 milyon dolarlık mega yatı Türkiye’ye kaçıyor iddiası!
Tahsis bereketi hangi üniversiteleri ihya etti?
ŞOK İDDİA! Seçimler yenilenecek ittifak yapılamayacak!
Yurt dışından Türkiye'ye dönen esnafın sözleri gündem oldu 'Türkiye’ye 2011 yılında döndüm, ama gerçekten pişman oldum!'
Köylülerden taş ocağına karşı Denizli Valiliği önünde eylem! 'Köyümüzden AKP'ye yüzde 95 oy çıkmıştı...'
Dikkat çeken iddia! Reza Zarrab'ı ABD'de hangi sanatçılar ziyaret etti? 'Adlarını yavaş yavaş söyleyeceğim'
Depremlerdeki can kaybı sayısı günlerdir bu yüzden mi artmıyor? Taşınan molozların altından ceset toplayıp olduğu yere gömdüler!
Yaşadıklarını sosyal medyadan duyurdu: Zarar görmek, ölmek istemiyorum!
1 aylık şirket AKP'li belediyeden milyonluk ihaleyi bakın nasıl kaptı!