KONDA Araştırma'nın Haziran 2025'te yaptığı kamuoyu araştırmasına göre, Türkiye'deki çoğunluğun CHP'li belediyelere yapılan operasyonlara 'siyasi' olarak baktığını ortaya koydu.
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 19 Mart 2025 tarihinde tutuklanmasının ardından başlayan soruşturma süreci, zamanla İBB bünyesindeki iştirak şirketlerini ve bazı büyükşehir ve ilçe belediyelerini de kapsayacak şekilde genişledi. Bu süreçte aralarında Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney’in de bulunduğu çok sayıda isim hakkında gözaltı kararları verildi.
KONDA'nın operasyonlara ilişkin olarak hazırladığı Haziran 2025 raporunda, kamuoyunun algısı ölçüldü. Araştırmaya katılanların yüzde 59’u bu operasyonların “siyasi amaçlarla muhalefeti zayıflatmak için yapıldığını” belirtti. Katılımcıların yüzde 41’i ise operasyonların “yolsuzlukla mücadele kapsamında” yürütüldüğü görüşünde olduğunu ifade etti.
Sözcü
Plakası dikkat çekti... Fatma Kaplan Hürriyet makam aracını satışa çıkardı6 izlenme
Tarım ülkesi Türkiye'de, buğdaydan mısıra her şey dışarıdan ithal !124 izlenme
İmamoğlu: Amaç nedir inanın anlayamıyorum141 izlenme
Bakanlık Sayıştay raporuna ‘yalan’ dedi!47 izlenme
"Kokain değil, pudra şekeriydi" diyen AKP'li Kürşat Ayvatoğlu beraat etti36 izlenme
Depremzedeye kaçak elektrik cezası kestiler39 izlenme
Atatürk’ün izindeydi sarık peşine düştü!610 izlenme
AKP'li Yeliz İsrail'e ambargo isteyenlere 'alçak' dedi! "İsrail'e uçaklarına mazot verdin, akaryakıt verdin' diyor değil mi? Alçak, alçaksın sen. Niye, Çünkü biliyorsun her şeyi"53 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat'ın kimin parasını akladığı ortaya çıktı
İstanbul seçimleri kaybedilince, belediye yetkileri kısıtlandı…
Asgari ücret için 27 maddelik kanun teklifi
Bakan Koca açıkladı: Yeni vaka sayısı 31.923, hasta sayısı 513.656'ya, can kaybı 14.129’a yükseldi!